63% українських водіїв оцінюють стан автомобільних доріг в своєму місті як "поганий" - такі дані були отримані в ході опитування, проведеного AUTO.ria.ua.

При цьому ще 29% опитаних вважають їх якість задовільною, а от "хорошими" або "відмінними" дороги назвали лише 8%. За результатами опитування, найбільш задоволеними дорогами виявилися жителі Вінницької області.

Так, більше чверті вінничан оцінюють стан доріг як "відмінний" або "гарний". У свою чергу респонденти зазначили, що найгірші дороги - в Тернопільській, Черкаській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Тут дорогам оцінку "погано" поставили понад 80% опитаних водіїв.

Також, в ході опитування стало відомо, що 84% українських водіїв готові користуватися платними автоcтрадами за умови того, що їх якість буде краще, ніж у звичайних доріг. Принципово користуватися платними дорогами відмовилися 16% респондентів.

Варто відзначити, що практично всі водії (96%) впевнені, що поточна якість дорожнього покриття негативно впливає на стан ходової частини автомобіля.

68% опитаних зазначили, що через поганий стан дорожнього покриття автомобілі ламалися під час подорожі, безпосередньо в дорозі. До слова, найчастіше ремонтні роботи як на головних, так і на другорядних вулицях свого міста помічають вінничани. А ось більшість водіїв з Івано-Франківська відзначили, що таких робіт протягом року вони не бачать практично ніколи.

Нагадаємо, що найкращими в Європі визнані дороги в Австрії та Швейцарії.



Переглядів: 5192
Поширень: 0