— Визначили три основні інвестиційні зони, — пояснює головний архітектор міста 35-річний Сергій Царенко. — Перша, це вулиця Соборна, 92. Будинок на перехресті вулиць Соборної і Хлібної вже давно в аварійному стані. Там ніхто не живе, на першому поверсі книжковий магазин. Замість цієї будівлі зведемо п’ятиповерховий житлово-торговельний комплекс. На перших поверхах будуть офіси та магазини. На верхніх — квартири.

Друга інвестиційна зона — майдан Незалежності. За словами Царенка, на головній площі міста домінуючою спорудою є міськрада. Вона не відповідає вимогам майданів європейських міст.

— Пропонуємо інвесторам створити новий комплекс, — каже архітектор. — Про те, щоб знести будівлю міськвиконкому говориться вже давно. Новий восьмиповерховий із мансардами комплекс буде офісним, виставковим і діловим центром.

Третя інвестиційна зона — вул. Соборна, 53а, розташована на розі вул. Соборної та Козицького. Нині тут одноповерхові торговельні павільйони. Планують побудувати чотириповерховий готель і заклади громадського харчування.

— Продаж цих об’єктів принесе чималі кошти в міський бюджет, — говорить депутат міськради Павло Задорожнюк.— Це додаткове житло й робочі місця для вінничан.


Переглядів: 2784
Поширень: 0