Про це газеті „МІСТО” повідомив мер Вінниці Володимир Гройсман. Як він зазначив, передбачається, що на новому ринку на території колишнього заводу електротехнічний будуть встановлені окремі ряди спеціально для тих, хто торгує овочами з власних городів.

- Ми зараз думаємо над тим, як створити систему, щоб не було перекупників, - каже Володимир Гройсман. - Я думаю ця система буде електронною. Умовно кажучи, введемо систему електронної черги, яка створена в міській раді. Хтось буде допомагати це робити: підходить бабуся, натиснула кнопку, вийшов талончик, на ньому написано місце, куди вона має іти. І ці талончики будуть видаватися в електронному режимі, кожен день. Щоб ніхто не приватизував собі це місце і щоб цій бідній бабулі було де стати і продати свою продукцію.

Таку ж систему міська влада має на меті впровадити на всіх ринках Вінниці. Таким чином, 150-200 місць на кожному ринку, каже Володимир Гройсман, можна буде забезпечити спеціально для дрібних сільгоспвиробників. До того ж, для них продумуватимуть пільгову систему оплати. Як зазначив Володимир Гройсман, оплата буде або ж мінімальною (виключно на прибирання території та її освітлення), або ж її не буде взагалі – над цим рішенням в мерії ще працюють.


Переглядів: 3083
Поширень: 0