У спортзалі Пряшівського університету у Словаччині вінницька команда ”Нива-Світанок” сфотографувалася після гри з румунами. У першому ряду посередині — кращий бомбардир турніру Влад Скомаровський

Диспетчер оголошує про прибуття потягу зі Словаччини й додає: ”Зустрічайте чемпіонів Європи з футболу”.

Із потяга виходять 9-річні хлопці. Батьки починають їх поздоровляти на залізничній платформі, а 25-річного тренера Павла Касанова підкидають у повітря.

Вінничани стали першою дитячою футбольною командою з України, яка перемогла на європейському турнірі Umbro 4Sport Cup. Він відбувався 29 січня–1 лютого у словацькому місті Пряшів.

Суперниками вінничан були 19 команд. Вони представляли Польщу, Словаччину, Румунію, Чехію, Україну. У чвертьфіналі українці перемогли поляків 1:0. У півфіналі румунів — 2:1, у фіналі — словацьку команду ”Кошице” — 1:0.

— Коли пролунав свисток фінального поєдинку, із трибун до нас побігли хлопці з Житомира, Луцька, Ужгорода, — розповідає тренер вінницької команди Павло Касанов. — І дорослі, і діти сприймали нашу перемогу, як свою, як перемогу України.

Найкращим бомбардиром турніру став Влад Скомаровський, син колишнього голови Держмитслужби України Володимира Скомаровського. Він забив 12 голів у дев’яти матчах.

— Ці хлопці — майбутнє нашої дорослої команди ”Нива”, — каже Павло Касанов.


Переглядів: 3493
Поширень: 0