Суддю звинувачують в інсценуванні замаху на самого себе.

Нагадаємо, що ввечері 16 жовтня 2008 року Люлько заявив міліціонерам про обстріл його машини. Це сталося, коли чоловік їхав з роботи в сусідній райцентр Немирів, де живе з родиною. У машині суддя був сам. Того ж вечора підпалили приміщення райсуду. Вигоріли канцелярія та частина кабінету Люлька. Кажуть, на столі судді обгоріли документи по скандальних справах. Ідеться про вінницький Будинок побуту та 76 справ військових пенсіонерів, які відсудили в Міноборони недоплати.

Слідство встановило, що замах інсценували. Підозрюють — сам Люлько.

— За висновками експертів, постріли здійснювали, коли машина стояла, — запевнили правоохоронці. — Напередодні суддя придбав мобільний, з якого надсилав собі повідомлення з погрозами для забезпечення алібі.

У Ленінському суді Вінниці провели три судових засідання у справі Люлька. На жодне підозрюваний не з’явився. Довірена особа заявила судді, що той лікував серце в лікарні ім. Пирогова. Коли суддя показувався на людях, його супроводжував приватний охоронець.

Володимир Люлько починав працювати в прокуратурі. Потім був заступником голови Тульчинського райсуду. У січні 2008-го його призначили головою. Дружина судді Ліана — приватний нотаріус у Немирові. Подружжя має 8-річного сина Миколу. Чоловік їздив на власному чорному джипі ”Хюндай”. Обстріляний ”опель” взяв у свекра.

— Після весілля переїхали до батьків Ліани в двоповерхову хату біля озера, — розповіла жителька Немирова, імені попросила не називати. — Торік зробили красивий вуличний декор. До води виклали доріжку з плитки. Їхня родина вважалася елітною. Поводилися добродушно.

Останніми місяцями Люлько просив у знайомих позичити гроші.

— Чула, сума дуже крупна, — продовжує жінка. — Та друзі від Володимира відвернулися. Майже ніхто не позичив. Здається, допоміг якийсь невідомий чоловік. Правда, узяв під заставу будинок Люльків на мільйон гривень. Зараз уся родина в Немирові. Чорного джипа Володі давно не бачила. Лише Ліана їздить на своїй дамській ”Кіа” морквяного кольору.


Переглядів: 2927
Поширень: 0