А для прискорення оформлення необхідних правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку начальник районного держкомзему запропонував вінничанину передати йому «заохочення» в розмірі 105 тисяч гривень.

30 березня в службовому кабінеті голови райдержадміністрації працівники Відділу по боротьбі з економічними злочинами задокументували факт отримання ним зазначеної суми. Пачка гривневих купюр, помічених зрадливим надписом «ХАБАР», стала вагомим аргументом для порушення кримінальної справи, як і сліди люмінесцентної фарби на руках підприємливого держслужбовця.

Його підлеглий з держкомзему був більш обережним, тож незаконну винагороду у 105 тисяч отримав від вінничанина за межами кабінету в машині. Купу грошей він приховав в підвальному приміщенні та повернувся на службу, де його і затримали. Він і не здогадувався, що кримінальні походеньки з отриманням брудних грошей знімалися на відео оперативниками та долучені до матеріалів розслідування.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Юрій Черкес, за даними фактами 30 березня прокуратура Вінницької області порушила відносно посадовців кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.3. ст. 368 та ч.2 ст. 368 КК України. Підозрювані затримані у порядку ст.115 КПК України , проводиться подальше розслідування.


Переглядів: 3210
Поширень: 0