- Трошки переробив слова, добавив свого та й вийшла така пісенька, - каже Вітя. - її ми співали давно. Але у турі «Байки про оленів» вперше виконали в Трускавці 12 березня. Співаємо у тих містах, де відчуваємо теплоту публіки та її готовність до таких пісень. Думаю, що «Тихая пісня» була написати у післявоєнні роки.

Зокрема, у Львові цією піснею «тіківці» просто порвали публіку на шматки. Для Львівської філармонії, де проходив концерт, така інтерпретація «народної» була незвичною, але головне, що людям сподобалось. Вже на другий день після концерту вражені львів\'яни повикладали в інтеренті відео з концерту, де «Тік» виконує «Тихую».

- Після того, як ми відспівали, нас почали кликати на біс словами «Тихую, тихую», - продовжує Бронюк. - Ми ще з хлопцями посміялись, що це ж треба 1,5 години відпрацювали, щоб потім люди кликали заспівати «Тихую».

Тік До речі, у рідній Вінниці, де 6 березня розпочався тур гурту, «Тихую» не заспівали. Вони зізнались, що зовсім не через те, що на концерті були присутні посадові особи міста, зокрема міський голова.

- Та не через те, що у залі були посадовці, - каже Вітя. - У Мукачеві теж був присутній депутатський корпус. Але там ми цю пісню заспівали. Багато хто позаписував «народну» на мобільні телефони та поставив на рингтон.

Кажуть, що ця пісня може цілком повторити долю пісні «Олені», з якою стартанув «Тік». А хлопці тим часом подумують про те, чи не включити «Тихую» до нового альбому, який писатимуть після повернення з всеукраїнського туру. При нагоді обіцяють заспівати народну і вінничанам. Слова пісні:

Побудила мати ой нас рано
Ой нас рано, ой нас рано
Побудила мати
ой нас рано
А це ж діти твої сам і бав їх
Наробив цих дітей сам і бав їх
Сам і бав їх, сам і бав їх
Наробив цих дітей сам і бав їх

Ой піду я на гору крутую
Заспіваю я пісню тихую
Ой тихую, ой тихую
Заспіваю я пісню тихую


ТікА тим часом, 20 березня гурт «ТіК» відвідали святкову вечірку на честь першого року існування програми «Овочі-Фрукти» радіо «Джем-ФМ». Хлопці отримали музичний приз в одній з восьми номінацій «Першої Музичної Джем-FM-Премії НеПопса» під назвою «Кращий дебют 2007 року». З січня 2008 року в офіційному ком’юніті радіостанції «Джем-ФМ» тривало опитування слухачів з приводу того, кого вони вважають достойними відмітити премією «НеПопса». Перемогли «вінницькі олені». Фішкою вечірки було те, що усі музиканти в своїх концертних виступах підготували дуети з іншими музичними колективами. ТІКівці вирішили і тут не бути як усі і запросили заспівати з ними дуетом Соню Геляс, дівчину, яка зіграла у кліпі «Вчителька» усі головні жіночі ролі. Співали, звісно ж, ту саму пісню «Вчителька».

За день до виступу у Києві, 19 березня на концерті в рамках туру «Байки про Оленів» у місті Івано-Франківськ відбулася зйомка концертного відео групи. Режисером, як завжди виступив Роман Веркулич, який вже відзняв чотири кліпи групи «Олені», «Вчителька», «Апрєль», «Прощайте, дівчата!».


Переглядів: 5969
Поширень: 0