— 2 березня проводили операцію ”Перевізник”. Спеціально вибрали години пік зранку та ввечері, — каже підполковник обласної Державтоінспекції Володимир Мотичко, 43 роки. — За шість годин зафіксували 75 грубих порушень.

Міліціонери в цивільному заходили в автобус на початку маршруту. Як звичайні пасажири сплачували за проїзд та проїжджали до кінцевої зупинки. У салоні фіксували порушення.

— Слідом за бусами їхала звичайна машина. Там сиділи наші працівники з відеокамерою, — веде далі Мотичко. — Порушення записувалися на касету.

У середньому кожен перевізник за один проїзд скоює 5–8 порушень.

— Водій маршруту N65 ”Залізничний вокзал — Стельмаха” за півдороги встиг десять разів порушити правила, — додає підполковник. — Знаєте, чим аргументував виїзд на зустрічну смугу прямо перед тролейбусом? Що довго чекати зелене світло світлофора. Казав, набирає повний салон, бо люди його на колінах просили впустити. Цей чоловік має 10 років стажу автоперевізника. Права отримав 1993 року. Його ім’я поки що не називаємо.

За день операції ”Перевізник” вилучили права у 17 водіїв. Забрати їх чоловіки зможуть після успішного складання іспитів із Правил дорожнього руху в ДАІ.


Переглядів: 2995
Поширень: 0