На цьому Глава держави наголосив 18 грудня на зустрічі зі студентами та викладацьким колективом Вінницького державного аграрного університету. «Жоден, хто навчається в цьому Університеті, не повинен мати сумніву у виборі своєї дороги. Ви вчинили дуже мудро, бо сектор, ази якого ви вивчаєте зараз, – один із наймодерніший національних секторів», – сказав Віктор Ющенко.

Президент підкреслив, що Україна повертає позиції на світових сільськогосподарських ринках. Так, за минулорічними результатами Україна – перша в світі за обсягами експорту ячменю та олії, четверта серед експортерів кукурудзи, шоста серед експортерів пшениці. Кожний четвертий долар українського експорту – це продукція агропромислового комплексу. В.Ющенко також упевнений, що Україна скоро вийде на провідні позиції з вирощування рапсу та сої. «Це свідчить, що те, що відкривається в українському сільському господарстві – лише перша сходинка з тих горизонтів, які є в наших можливостях», – підкреслив він, додавши, що реалізувати ці можливості можна лише, маючи освічених фахівців сільськогосподарської галузі.

«Те, що ви сьогодні проходите курс навчання в провідному аграрному університеті країни – це гарний початок вашого професійного життя», – сказав В.Ющенко, звертаючись до студентів закладу.


Переглядів: 3076
Поширень: 0