Вінничанку Ірену Поліщук не висилатимуть з Ізраїлю в Україну. Це вже остаточно підтвердили у МЗС.

Як відомо, ця українська громадянка 2002 року допомогла в організації теракту, внаслідок якого 2 особи загинули, 40 дістали поранення.

31-річна Ірена Поліщук побралася з її палестинським чоловіком Ібрагимом в Україні і згодом переїхала жити до Віфлеєма. В Ізраїлі вона мешкала нелегально, з підробленим паспортом, та не ставала на облік в українському консульстві. Ірену Поліщук та її чоловіка було затримано на другий день після кривавого теракту, що стався в місті Рішон Ле-Ціоні в травні 2002-го року. Як з’ясувало слідство, подружня пара власною машиною доставила терориста-смертника на місце теракту. Після арешту Ірена Поліщук визнала свою вину, а ізраїльський суд засудив її до 20-річного тюремного ув’язнення. Її чоловіка було засуджено до шести довічних термінів і ще 45-ти років.

Сама Ірена Поліщук вже відсиділа майже 7 років зі свого строку й тепер, як повідомляє палестинська інформагенція "МААН", власті Ізраїлю оголосили про підготовку її депортації в Україну. Влада Палестинської автономії намагалася оскаржити це рішення, наголошуючи, що українка має двох неповнолітніх доньок, одну з яких виховують батьки Ірени в Україні. Утім, цю апеляцію, а також подання від самої Ірени з проханням скасувати її вислання в Україну були відхилені.

Валентина Поліщук, мати терористки, не знала що з донькою цілих сім років.

А потім отримала листа з Посольства України в Ізраїлі. В ньому ішлося про те, що Ірені спочатку присудили 3,5 роки ув’язнення – ніби то ізраїльська Феміда спочатку вирішила, що в одному авто із шахідом вона опинилась випадково.

Коли українка заявила, що після відсидки хоче залишитись жити у Палестині - її термін переглянули і постановили - 20 років тюрми.

Історію Ірени Поліщук знають чи не усі палестинці – про неї частенько розповідають на місцевому радіо. Араб з Віфлеєму, Аля, запевняє – ця українка - приклад для наслідування.

Українка Ірена Поліщук прийняла іслам і потім стала частиною - другої інтифади – з арабської перекладається як народне повстання

Після арешту одну з доньок Ірени виховують рідні чоловіка. Дід Ахмед не розказує онучці Газалі, за що її маму кинули за грати. Інша донька мешкає у Вінниці разом із мамою Ірени. Сестри говорять різними мовами, рідко, але підтримують зв\'язок і чекають маму.


Переглядів: 3276
Поширень: 0