В кінці минулого тижня власник «Російського Стандарту» Рустам Таріко оголосив, що готовий купити українську горілчану компанію Nemiroff, склавши конкуренцію в боротьбі за виробника горілки польським CEDC і Stock Spirits, повідомляє РБК daily.

Як стверджує джерело, знайоме з деталями операції, нинішні власники 80% акцій Nemiroff вже вдарили по руках з CEDC, лідером російського горілчаного ринку. Називається і вартість операції - 400 млн дол. У CEDC і Nemiroff дали зрозуміти, що операція знаходиться у фінальній стадії.

Про те, що «Російський Стандарт» може вступити в боротьбу з конкурентами за покупку 80% Nemiroff, вперше стало відомо на початку травня. Учасники ринку тоді поставилися до подібної інформації з недовірою, висловивши думку, що чутки про появу нових претендентів на українську компанію можуть бути ініційовані самою Nemiroff, щоб підвищити вартість операції. Проте минулого тижня інтерес до українського активу офіційно підтвердив сам Р.Таріко в інтерв\'ю Bloomberg.

Тим часом інформоване джерело РБК daily з посиланням на повідомлення з компанії - учасника переговорів стверджує, що на той момент, коли Р.Таріко розповідав американцям про намір вступити в боротьбу за виробника горілки, представники Nemiroff і CEDC досягли домовленості про продаж 80% українській компанії за 400 млн дол.

Інформація про інтерес CEDC до Nemiroff з\'явилася на початку лютого 2010 р.

Зараз представники Nemiroff і CEDC офіційно не підтверджують інформацію про завершення операції.


Переглядів: 3483
Поширень: 0