Такий попередній висновок технічної комісії, яка розслідує трагічний випадок, який стався напередодні. Троє людей впали з 20-метрової висоти. Один – загинув миттєво, двоє – потрапили до лікарні з тяжкими травмами. Власники розважального комплексу кажуть, що не знали про порушення правил безпеки і не можуть повірити, що висококваліфіковані монтажники знехтували нею.

За життя двох вінницьких будівельників другу добу борються лікарі. Їм уже зробили операцію. Один постраждалий досі у важкому стані, стан іншого – середньої важкості. Третій будівельник не вижив. Причиною трагедії експерти називають неправильно встановлені висотні конструкції.

Василь Таран, начальник Вінницької державної інспекції промислової безпеки та охорони праці: "Використовували опалок, не придатний для цих робіт, вони використовували для настилу. За допомогою вірьовки вони пробували підняти лебідку, перевищило навантаження і це їхня тимчасова конструкція була зруйнована, вони впали на місці".

Власники будови разом з комісією розслідують трагедію. Кажуть, постраждалі – монтажники досвідчені, а порушень правил безпеки не було.

Євген Щигін, співвласник підприємства-забудовника:
"Ми працюємо за визначеними технологіями, за визначеним планом, тобто робота була плановою – це не був якийсь позанормовий час".

Сім’я загиблого та двоє будівельників, які вижили, отримають компенсації від власників комплексу, незалежно від висновків комісії. Остання обіцяє надати усю інформацію через п\'ятнадцять днів. Утім уже тепер територіальне управління Держгірпромнагляду призупинило роботу кількох будівельних об’єктів в області. Там виявили порушення під час монтажних робіт.


Переглядів: 3238
Поширень: 0