— До цього вінничани розрахувалися за спожиті газ, електроенергію та воду щомісячно після 15 числа. Це призводило до збільшення боргу. Відтепер платежі прийматимуть після 7 числа, — зазначає на нараді керівників теплопостачальних організацій заступник міського голови Іван Михайлюк, 60 років.

Стягувати заборгованість із неплатників Михайлюк рекомендує в судовому порядку.

— У квітні кількість боржників серед населення становила понад дві тисячі осіб. Це змусило нас подати 470 позовів до суду на мільйон 492 тисячі гривень. Уже розглянута 181 справа, — повідомляє технічний директор підприємства ”Вінницяміськтеплоенерго” Володимир Шикера, 55 років.

Позитивний результат при стягненні боргів із населення через суд відзначає директор підприємства ”Вінницькі теплові мережі” Віталій Вознюк, 60 років.

— У квітні було понад чотири тисячі боржників, — говорить Вознюк. — 219 із найбільшим боргом притягнуто до суду. Задоволено 61 позовну заяву.

Улітку, за прогнозами фахівців, кількість судових позовів теплопостачальних підприємств до споживачів зросте. Вінничани за міжсезонний період мають повністю погасити борги за газ. Торік Вінниця розрахувалася на 79%.


Переглядів: 2918
Поширень: 0