"З сьогоднішнього дня Вінницька область не є памаранчевою, чи біло-сердечною. Вінниччина - територія підтримки Президента України", заявив на брифінгу заступник голови обласної організації Партії регіонів Олексій Гаврилов.

Загалом по області партія влади отримала більше 20% голосів виборців, а, зокрема, по одномандатним виборчим округам партійці "взяли" більше половини голосів.

«Батьківщина» поки набирає 19,5%, партія «Єдність» - 11,5-12% голосів, «Фронт змін» - 9%, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - 6% і на межі прохідного бар’єру Комуністична партія і партія «Удар «Віталія Кличка».

Несподіваним для багатьох стала поразка партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, яка, за попередніми даними, не набирає голосів для проходження за списками як до обласної, так і до міської ради.

За мажоритарними округами відомо, що колишній голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський переміг свого головного опонента - екс-керівника УМВС у Вінницькій області Василя Поліщука, з великими відривом до облради по своїх округах проходять голова Вінницької облради Григорій Заболотний, перший заступник губернатора Іван Мовчан, гендиректор ЗАТ « Укрпромінвест» Олексій Порошенко, гендиректор ЗАТ « Зернопродукт МХП « Микола Кучер.

Як зазначив голова обласного осередку Комітету виборців України Владислав Телень, "у місті Вінниця з\'явилась своя партія влади - "Совість України". "Можна говорити, що у Вінниці з\'явилась правляча партія. Відповідно попередній оперативній інформації партія "Совість України" набрала 35% голосів. Окрім того на 23 з 25 одномандатних виборчих округах партія виграла. Відтак, у міськраді вона матиме 35 мандатів з 50 наявних", підкреслив В. Телень.

За його словами, майже 80% відсоткова підтримка на виборах діючого міського голови Володимира Гройсмана також "стане рекордом для України".

Явка вінниччан на виборчі дільниці, за інформацією КВУ коливалась на рівні 50%.

За даними Вінницької облдержадміністрації, право голосу на місцевих виборах мають близько 1,29 млн жителів області. Тут діють 735 територіальних виборчих комісій, а також утворено 1661 виборчу дільницю. Вінницьку область поділено на 66 одномандатних мажоритарних округів та один багатомандатний, де проводитиметься голосування за партійними списками. У цій каденції у Вінницькій обласній раді буде 132 депутати. У виборах до Вінницької облради брало участь 37 партій. Місто Вінниця поділено на 25 одномандатних мажоритарних округів та один багатомандатний. У Вінницькій міській раді шостого скликання буде 50 депутатів. По місту Вінниця у виборчому процесі брали участь 35 партій, кандидати від яких претендували на місця депутатів міської ради за партійними списками чи мажоритарними округами. Також партії висунули п\'ятьох кандидатів на посаду Вінницького міського голови.

За інформацією з сайтів:
http://presscenter.ukrinform.ua/news-79890.html
http://ua.proua.com/news/2010/11/01/131336.html


Переглядів: 7836
Поширень: 0