Крім України, траурні заходи щодо нагоди 77-ої річниці Голодомору 1932-1933 років пройшли у Греції, Португалії, США, Канаді, Австралії та Іспанії, а також у Вірменії, Італії, Сербії, Франції, Хорватії та Чехії. У цих країнах 27 і 28 листопада проводилися панахиди і запалювалися свічки у пам\'ять про жертви Голодомору.

У США щорічний День пам\'яті жертв геноциду українського народу відбувся у Чикаго ще 19 вересня. 1-3 жовтня жертв Голодомору вшанували у Філадельфії, 7 листопада - у Глен Спей (штат Нью-Йорк), 12 листопада - у Клівленді (штат Огайо), 17-18 листопада - у Віппані (штат Нью-Джерсі), 20 листопада - у Нью-Йорку. Минулої суботи у цих же містах українці запалили свічки пам\'яті.

У Канаді 27 листопада свічки у пам\'ять про загиблих під час Голодомору запалювали у Ванкувері, Гамільтоні, Лондоні, Оттаві, Сент-Кетеринсі, Ошаві, Віндзорі і Торонто. Біля шкіл і урядових будівель Канади було встановлено по 32 чорні прапори з державним прапором України посередині. О 19:32 за місцевим часом почалася хвилина мовчання, протягом якої 10 разів били церковні дзвони. Також під час траурних заходів в Канаді зачитували списки українців, померлих від голоду в Вінницькій області.

В Австралії 27 листопада свічки пам\'яті запалили у п\'яти містах - Канберрі, Аделаїде, Перте, Нобел Парку і Джелонзі. 28 листопада у Сіднеї, Мельбурні, Брісбейні і Ньюкаслі відбулися панахиди.

В Іспанії траурні заходи з нагоди річниці Голодомору проходили з 26 по 28 листопада. 26 листопада в іспансько-українському центрі у Мадриді відбувся вечір пам\'яті, в якому взяли участь співробітники посольства України в Іспанії. 27 листопада у суботніх українських школах проводилися уроки пам\'яті, а 28 листопада у церкві Buen Suceso в Мадриді пройшла панахида і були засвічені свічки.

Нагадаємо, щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам\'яті жертв Голодомору.


Переглядів: 3090
Поширень: 0