Вона мріяла бути медиком. Проте для сімнадцятирічної Ірини лікарня стала не місцем практики, а останнім пристанищем перед жахливою смертю. І спричинили трагедію, на переконання батьків, ті, кого дівчина могла б називати колегами.

Батьки втратили Іру за дві доби. У п’ятницю дівчина потрапила до лікарні з застудою. В суботу почувалася нормально. Пані Галина каже, дочка навіть хотіла проситися на виписку.

А вже в неділю дитина померла. Медики наполягають, що причиною смерті став грип.

Утім батьки дівчини не вірять офіційним висновкам. Вони впевнені, що Іру вбила лікарська недбалість.

Так, на переконання пана Анатолія, батька Ірини, організм дівчини відреагував на антибіотики, якими її нашпигували ескулапи. Проте в обласному управлінні охорони здоров’я такі припущення спростовують.

Якби у дитини була алергія на антибіотик, говорить чиновник, анафілактичний шок вдарив би вже після першого уколу. Але ми знайшли свідка, котра бачила, як помирала Ірина. І вона впевнена – вбили дитину саме ліки.

Оксана Поліщук, приголомшена діями колег:

«Це я все повторюю зі слів дівчинки. Лікар до неї підійшла біля двох годин. Вона підійшла, дитина повторила, що з нею робиться. Що після уколу дуже болить голова, що в неї свербіж шкіри, що їй важко дихати».

Водночас, говорить пані Оксана, лікар не звертала уваги на скарги пацієнтки. Все списувала на легку алергію. І відіслала дівчину в аптеку по протиалергійний препарат.

Анатолій Касенюк, батько:

«Інфекційне відділення, дитина вже практично в комі, каже, що в неї віднімає праву сторону! Вони її саму відправляють по ліки!»

Усе, що відбулося далі, впевнена пані Оксана, – наслідок нехтування скарг пацієнтки. Дитині втретє вкололи антибіотик. Організм дівчини його не сприйняв і стався анафілактичний шок. Ірина потрапила до реанімації.

Те, що дитину вбивав шок після препарату, говорить пані Оксана, міг би визначити кожен лікар.

Водночас, медичні чиновники скептично ставляться до заяв медсестри. Мовляв, вона не має лікарської освіти.

Але якщо все так гладко, як розповідають лікарі, говорить пані Оксана далі, чому ж тоді в мед закладі суворо наказали мовчати про смерть Ірини?

Так само, стверджує пані Оксана, за кілька годин до трагедії медперсоналу заборонили повідомляти батькам Іри, що вона на межі життя та смерті.

Сьогодні медсестра впевнена, врятувати Іринку можна було. Якби завідувачка відділення не згаяла дорогоцінний час.

Батьки повірили б в офіційні висновки ескулапів, якби медсестра не зробила ще однієї гучної заяви. Лікарі підробили історію хвороби.

Не хочуть коментувати цього питання і в прокуратурі. Посилаються на таємницю слідства. Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом неналежного виконання лікарями своїх професійних обов’язків.

Олександр Гуцол, заступник прокурора Замостянського району м. Вінниці:

«Поки що на ваше запитання відповідь надати зарано. Тому що справа тільки порушена. Проводяться першочергові слідчі дії. І ви ж самі розумієте, тільки після того, як справу буде направлено до суду, буде вирок суду , тільки після цього можна буде про це говорити».

У лікарні ж відбулися кадрові зміни. З посади за власним бажанням пішла завідувачка відділення, в якому померла Ірина. А ось медсестра Оксана Поліщук не боїться за свою кар’єру. Навіть якщо після цієї історії муситиме залишити лікарню, каже, ні хвилини не пошкодує про те, що зробила. Каже, правда того варта.

Відеосюжет програми можна переглянути ТУТ.


Переглядів: 6836
Поширень: 0