Ці фотографії для Яни, мов з іншого життя. Їй так хотілося б, щоб там, у рудому жовтні зупинився час. Адже завтра для дівчини стало надто жорстоким.

Довге чорняве волосся довелося обстригти. Обличчя майже завжди змушена ховати під захисною маскою. Яна навчилася бачити себе такою. Вже три місяці вона – пацієнтка онкогематологічного відділення Вінницької обласної дитячої лікарні.

Тетяна Король, дитячий гематолог:

«Згідно з обстеженнями, які ми проводили в умовах нашої лікарні і в умовах референтної лабораторії лікарні ОХМАТДИТ, встановлено діагноз – гострий лімфобластний лейкоз. В народі це лейкемія».

Ні! Ні, хотілося кричати батькові. У почуте від лікарів було надто важко повірити. Родина вже так багато запланувала. Яна мала поїхати до Польщі навчатися. Сергій хотів нарешті добудувати дім. І втілити мрію дружини – з’їздити в Париж.

Сергій звик сам долати труднощі. Свою родину він піднімав, як міг. Визнає, легко ніколи не було. Але зі звичайного слюсаря йому вдалося вирости до власника кафе.

Дім, про який мріяла вся родина, батько почав зводити п’ять років тому.

Здавалося, все під контролем. І саме у цей момент життя посилає родині страшне випробування. Доля ударила по найціннішому – здоров’ю дитини. Мати Яни після лихої звістки лягла у лікарню.

Батько не відходить від донечки ні на мить. Після хіміотерапії Яна дуже слабка. Ця отрута для раку навіть випалює сліди на руках дівчини.

Яну медики віднесли до групи ризику. Це означає, що в дівчини ще надто довгий шлях до одужання. У Вінниці вона лікуватиметься ще місяць-два. Потім – Київ.

Тетяна Король, дитячий гематолог:

«Це досить тривала терапія. Хіміопрепаратів і введень їй буде досить багато. А лікування триває від початку до завершення лікування протягом двох років».

Уже зараз батько розуміє, що для рівності у бою за здоров’я доньки, можливо, доведеться продати мрію. Дім, який будував для родини. Після – попрощаються з родинним бізнесом. Адже попри те, що хіміотерапію Яна отримує безкоштовно, шалені гроші йдуть на препарати для підтримки організму.

У рідному Ладижині на біду родини відгукнулось усе місто. Тут провели благодійний концерт для Яни, на якому зібрали 12 тисяч гривень – цієї суми вистачить на два тижні лікувань.

Тепер у Андреєвих – одна мета. Вийти переможцем у війні з недугою. Але що може генерал без армії? Змусити капітулювати рак Яна здатна лише за вашої підтримки. Можливо, серед глядачів «Критичної точки» знайдуться добровольці для війська Яни. Ви можете звернутись до Сергія Андреєва, батька хворої на рак Яни за телефоном (096) 264 67 84.

Батьки налаштовують себе, що все обов’язково буде добре. Яна тримається за всіх, каже Сергій. Він знав, що у доньки сильний характер. А зараз просто дивується наскільки! І дівчина будь-що готова битися за своє життя.

Відеосюжет програми можна переглянути ТУТ (сюжет починається з 20 хв 10 сек)


Переглядів: 5596
Поширень: 0