80 фотографій представили 23 фотографи з Києва, Кривого Рогу, Ладижина, Гайсина, Старокостянтинова. Торік восени вони три дні фотографували в селі Буша Ямпільського району.

— Тут багато містичних робіт, — розповідає про фотографії голова обласної організації Спілки фотохудожників України Олександр Юдін, 45 років. — Та це й не дивно, Буша — унікальне місце на землі. Тут прадавні та середньовічні об’єкти розташовані в місцині зі своєрідними геолого-географічними особливостями: Гайдамацький Яр, скельний храм, цвинтар трьохсотрічної давнини, вирізьблені з пісковику сучасні скульптури. Усе це не могло не надихнути митців. У результаті з’явилися надзвичайно енергетичні роботи, сюжети яких балансують на межі реальності та містики.

Це друга виставка щорічного Всеукраїнського пленеру.

— Перший пленер відбувся торік у Ладижині, — каже завідувачка сектором виставкової роботи музею Тетяна Журунова, — а третій проведемо цього року в Гайсині. Після виставки у Вінниці фотографії планують показати в Хмельницькому та Кривому Розі.

Виставка триватиме до 10 серпня. Час роботи 10.00–17.00. Вихідний — понеділок. Адреса краєзнавчого музею: Вінниця, вул. Соборна, 19; тел. (0432) 5 31 28. Квиток для дорослих — 2 грн, дитячий — 1 грн.


Переглядів: 3034
Поширень: 0