Прізвища чиновників і державних службовців, яких притягували до відповідальності за корупцію протягом останніх трьох років, розмістили на сайті обласної ради:
http://www.vin.gov.ua/web/vinoda.nsf/webgr_view/GrRTC32?OpenDocument&count=5&RestrictToCategory=GrRTC32

Найбільше таких було 2009-го — 25 осіб, 2008 року — 14, 2010-го — троє.

— Оприлюднили список для профілактики корупції серед чиновників і держслужбовців, — каже начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації Юрій Мельник, 51 рік. — Сьогодні інтернет є у всіх. І якщо хтось зі знайомих чи родичів побачить прізвище в цьому списку, звісно здивується.

Дев\'ятьох держслужбовців внесли до окремого списку. Двоє з них у в\'язниці, інші звільнені у зв\'язку з амністією або відбувають термін умовно.

— Більшість протоколів складають на сільських і селищних голів, землевпорядників. І я скажу чому, — продовжує Юрій Мельник. — Ми проводили анонімне анкетування серед цих людей. Вони розповіли, як працівники правоохоронних органів із ними домовлялися: "Ти не хвилюйся, нам просто потрібен показник. Тебе суд тільки оштрафує, на нього можеш навіть не йти". У Літині за чотири роки практично всі сільські голови стали корупціонерами. 90 відсотків із них не є такими. У їхніх діях не довели умислу і корисливого мотиву. У законі чітко не прописано, що таке корупція. Тому під цю статтю при потребі можна скласти протокол на будь-кого. Насправді існує ще один список осіб, безпідставно звинувачених у корупції. Його немає на сайті ОДА, але в ньому понад 50 людей. Це жертви корупції. У всіх скасованих обвинуваченнях чітко, червоною ниткою, прослідковується тенденція безпітставних звинувачень. У судах вищих інстанцій ці люди довели, що в їхніх діях не було злого умислу. Але ні з правоохоронних органів, ні з прокуратури, ні з суду перед ними не вибачилися.


Переглядів: 4629
Поширень: 0