Протягом трьох років вона не звела обіцяного комерційного лікувально-діагностичного центру на місці аварійного корпусу поліклініки на вул. Першотравневій.

Аварійну будівлю мерія передала в оренду 2005 року. Підприємство обіцяло зберегти фасад. Однак не лише не зберегло його, а й залишило від корпусу руїни.

— У договорі ”Деметра” зобов’язувалася створити на базі будівлі лікувально-діагностичний центр, — каже головний лікар міської поліклініки N2 Олександр Максимчук, 52 роки. — Фірма мала надати поліклініці благодійну допомогу у вигляді капітального ремонту флюорографічного кабінету. Допомоги не надали

Зданий в оренду корпус — пам’ятка архітектури всеукраїнського значення.

— Там зруйнували все, що руйнується, — веде далі лікар. — Залишили стіни. У такому стані будівля стоїть уже рік. У дворі груди будівельного сміття.

Торік у березні за розпорядженням міського голови створили комісію, яка вивчала цю проблему.

— Опрацьовуються механізми розірвання договору, — коментує ситуацію начальник управління охорони здоров’я Вінницької міської ради Тамара Васильчук, 52 роки.

Поки подальша доля будівлі невідома.

— Думка медпрацівників буде одною — залишити будівлю під медичні потреби, — переконаний Максимчук.

Як один із варіантів головний лікар бачить розміщення тут міського центру променевої діагностики з флюорографічним кабінетом, рентген-діагностичним і мамографічним апаратом, стоматологічним рентген-апаратом, комп’ютерним і магнітно-резонансним томографами. При площі будівлі у 820 кв. м розмістити це цілком можливо. У підвалі пропонують створити соляну шахту.

Будівлю поліклініки в архітектурних описах Вінниці називають будинком міщанки Поплавської. Жінка жила тут із родиною до революції 1917 року.


Переглядів: 3809
Поширень: 0