До редакції «Критичної точки» звернулися мешканці Бершаді, що на Вінниччині. Люди обурені беззаконням та процвітанням кумівства. Кажуть, в їхньому районі завдяки «потрібним зв’язкам» покриваються навіть тяжкі злочини. Наприкінці осені Галину Карпику збила автівка. Жінка втратила дитину, яку вже чотири місяці носила під серцем. А водій? Водій відбувся незначним штрафом. І це при тому, що наїхав на бідолашну прямісінько на пішохідному переході. Дивіться розслідування в програмі «Критична точка» на каналі «Україна» в четвер о 17.15.

Старший син Галини – Дмитро – господарює у своєму дворі. Тут його улюбленці та іграшки. Хлопчику вже планували розповісти, що скоро мама народить йому братика чи сестричку. Незабаром у дворі мали гуляти двійко діточок. Але замість затишної садиби немовля з’явилося на світ у привокзальній вбиральні… чотиримісячною… після дорожньо-транспортної пригоди.

Все відбулося за мить! У центрі Бершаді легковик збив жінку. Аварія відбулася на очах у десятків людей. Галина клянеться – жодної машини на дорозі не бачила, коли ступила на «зебру». Каже, «Волга» мчала як несамовита! Ще до приїзду швидкої Галина зрозуміла – другу дитину вже не доносить.

У маленькому містечку новини поширюються зі швидкістю вітру. Слідом за каретою швидкої до лікарні прибув і водій злощасної «Волги».

Галина бачила, як водій поклав до кишені лікаря гроші. Ескулап порадив взяти 200 гривень, бо нічого іншого отримати не вдасться. Жінка каже, гроші тоді їм були вкрай необхідні. Тому від запропонованої матеріальної допомоги не відмовилася. Витратила всі гроші на ліки.

Близько місяця Галина приходила до тями після страшної пригоди. І весь цей час чекала на реакцію міліціонерів. Але… Криміналу в діях водія правоохоронці не побачили. Принаймні так пояснили нашим журналістам у місцевому райвідділі ДАІ. Хоча офіційно коментувати ситуацію відмовилися.

Інспектори запевняють: якщо у жінки й стався викидень, то точно не в тій автопригоді. Інакше б кримінальну справу обов’язково порушили.

Рідні ж Галини запевняють – жінка дійсно була при надії. Просто не встигла стати на облік.

А про винуватця судять знову ж таки з сарафанного радіо. Мовляв, відкупився він від покарання та ще й задешево. Інакше, чим пояснити той факт, що свідків ДТП так і не опитали. На це в ДАІ відповідають: сама винна – не зробила вчасно експертизу.

Її заяви, вже дві, зареєстровані в райвідділі, однак дати справі нове дихання може виключно постраждала. Щоправда вже в цивільному порядку.

Галина поки вагається: чи починати судову тяганину. Зізнається – від кривдника багато не хоче. Тільки повернути свої дві тисячі гривень за лікування. Але зв’язатися з ним не може, адреси не знає, а телефон водія «Волги» давно не відповідає.

Ось вам і маленьке місто. Знайти винуватця гучної аварії – доволі складно. Адже, якщо справа стосується грошей, стверджує Галина, то на захист водія ладні стати чи не всі мешканці населеного пункту. Приховують його адресу глибоко на дні сумління. На жаль, ніхто з цих людей, не замислюється, що завтра може вийти на ту ж зебру. Востаннє.


Переглядів: 3057
Поширень: 0