Делегація МВС РФ ознайомилася в Україні зі зразками зброї, які виробляє завод «Форт» у Вінниці. За результатами візиту може вирішуватися питання про придбання української зброї для оснащення російських спецпідрозділів.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на управління зв\'язків з громадськістю МВС України, українська сторона продемонструвала гостям - співробітникам оперативних підрозділів та підрозділів спеціального призначення МВС РФ «Рись» і «Зубр» - майже півтора десятка сучасних зразків озброєння різного призначення (від патрулювання на вулицях населених пунктів до проведення спеціальних операцій зі штурмом будівель). Російські колеги разом із бійцями спецпідрозділу ГУБОЗ МВС України «Сокіл» випробували зброю в умовах полігону.

Працівники казенного науково-виробничого об\'єднання «Форт» врахували побажання російських фахівців щодо поліпшення характеристик озброєння для підвищення в майбутньому рівня конкурентоспроможності української зброї на міжнародному ринку.

Нагадаємо, що Казенне науково-виробниче об\'єднання «Форт» МВС України (Вінниця) створено в 1994 році для виробництва вогнепальної зброї та спеціального обладнання для потреб силових структур України. На даний момент КНВО «Форт» займається виробництвом стрілецької зброї та боєприпасів, значну частину своєї продукції складає травматична зброя для цивільного ринку. Основна частина продукції підприємства орієнтована на експорт.


Переглядів: 5958
Поширень: 0