Квитки — передпродаж 30 грн, в день концерту 50 грн.

ГИЧ Оркестр зі Львова співає пісні несправедливо призабутих українських поетів й активно переосмислює народну творчість. Гурт шанує традицію, але при цьому його музика народжується у радості експерименту. Зрештою, саме слово «гич» і є вигуком радості й захоплення.

Десь глибоко-глибоко, у музиці ГИЧів можна розпізнати і відчути не тільки українську мелодику, а й великий діапазон європейського і світового музичного шифру: тут тобі і Монпарнас, і Техас, а часом навіть Каракас. Головне — вони розуміють те, що йдуть правильним шляхом, вписуючи надбання різних народів в українські реалії.

І дуже добре що вони вродили саме півальбома, адже хороше ліпше подавати маленькими порціями. На концертах ГИЧі грають більше 20 треків, і після цього страшно подумати, що ж буде коли колектив досягне 10-річного чи то пак якогось іншого ювілею? Реліз — навпаки, чудова нагода відчути гурт не тільки як потужну саундсистему, а й насолодитись вдалим поєднанням повільного і швидкого.

Глибока поезія і романтичність творів ГИЧів — ще один невід’ємний компонент релізу «Півальбома». Невідомо, що керує більше — текст чи мелодія, але зрозуміло, що другорядного в їх творчості нема. Вони не бояться експериментувати з цікавими формами.

Тому сподіваємось, що після «Півальбома» руйнуватимуться стіни, зникатимуть бар’єри і будуватимуться нові мости. А цей диск, мов зерно, проросте у молоді кущі, які згодом стануть великими крислатими дубами. Птиці будуватимуть гніздечка, звірі ховатимуться від сонця, а ми з Вами будемо слухати ГИЧ Оркестр і тішитись.

До речі, саме ГИЧі відкриватимуть цьогорічний фестиваль АртПоле. Разом з оркестром по Дністру до Унежа вирушить одна з фестивальних сцен. Мандрівка починається! Подробиці — на www.artpole.org.

Організатор туру: агенція подій АртПоле.