Книгарня «Є» та ГО «Подільський центр соціальних технологій» запрошують на перегляд і обговорення фільмі.

15 грудня . Початок – о 18.00.

  • «До скорого» (реж. Юлія Кочетова-Набожняк; України; 2016; 35 хв). «До скорого» – це мантра, освідчення і заповіт всім тим, хто чекає і тим, хто не дочекався. Командири перед військовими операціями заповнюють графу «заплановані втрати», але ця історія про те, чому ми з тобою живі. Автобіографія на двох, де війна – це не головне.
  • «Живі й нескорені» (реж. Дарія Гірна; Україна; 2016; 12 хв). 2016-й рік, Україною шириться декомунізація. На Львівщині, в самому серці Бандерівського краю, є місто Червоноград, яке прославилося як перше місто Радянського Союзу, де повалили пам'ятник Леніну. Проте навіть 26 років потому, тут тривають запеклі суперечки між прихильниками різних ідеологій. Перед нами полюси українського суспільства: хор російської общини «Жива пам’ять» та співоча чота націоналістів ОУН-УПА «Нескорені», яких об’єднує Червоноградський народний дім. Ця кінострічка – про глибинні, приховані процеси, які насправді криються за поваленням пам'ятників, і про те, як два паралельні світи перетинаються в Червоноградському народному домі.
  • «Укриття» (реж. Анастасія Максимчук; Україна; 2016; 20 хв). Історія зоозахисника і доґхантера, які стикаються в невидимій війні за визначення поняття людяності в країні, де занадто часто громадяни змушені діяти замість уряду.

18 грудня. Початок – о 18.00.

Закриття Мандрівного кінофестивалю Docudays UA. Показ фільму «Війна химер» (реж. Марія Старожицька, Анастасія Старожицька) (Вінниця)

Перегляд і обговорення фільму «Війна химер». (реж. Марія Старожицька, Анастасія Старожицька; Україна; 2016; 94 хв). Фільм Анастасії і Марії Старожицьких – це художня історія на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками. Він був добровольцем на фронті, вона приїхала туди одразу після битви. Він потрапив у Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів-солдатів. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Під час війни вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із котла. Це історія їхньої подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. Стрічка є переосмисленням власного досвіду режисерки Анастасії Старожицької.