Прем'єра вистави «Kvітка. Пісня наяву й у снах» відбудеться у 4-5 квітня на сцені Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського. Ініціатором театральної постановки виступив американський піаніст і продюсер соціально-благодійного проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер.Світова прем’єра вистави присвячується 65-річчю легендарної Квітки Цісик, яка померла від раку грудей, не доживши кілька днів до свого 45-річчя.

Драма «Kvітка» - це перша повномасштабна вистава про співачку Квітку Цісик, адже досі на театральній сцені на її честь було здійснено тільки постановку театрального музичного монологу-притчі на одну дію «Я — Квітка» на вірші Тетяни Череп-Пероганич. Режисер-постановник вистави - Таїсія Славінська.

П’єсу про американську співачку українського походження Квітку Цісик написав сучасний драматург Олег Миколайчук - Низовець.

Частина коштів від вистави «Kvітка. Пісня наяву й у снах» піде на придбання ще одного пересувного мамографа для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок Вінниччини.

Перший сучасний пересувний мамограф в області з'явився восени 2016 року і працює на базі Подільського регіонального центру онкології. Його придбання стало завершальним етапом благодійного американо-українського проекту «Незабутня Квітка», який розпочав на Вінниччині його засновник Алекс Гутмахер. Розуміючи соціальну важливість цієї проблеми, обласна влада також долучилась до участі в благодійному проекті та виділила 3 млн. 950 тис. грн. на на мамограф «Квітка».