В експозиції буде представлено 30 картин різних років, а також оригінальні ілюстрації в жанрі пастель з нової книги автора «Слоуни. Хроніки одного нелюдського роду з коментарями та ілюстраціями», прем’єра якої відбулася на Книжковому Арсеналі -2017. 

«Поезія Шурова образна, а його живопис поетичний», - так відгукуються про творчість Ігоря шанувальники. Одного разу під час інтерв'ю Ігор Шуров, цитуючи поета Горація, сказав: «Якось я прочитав із Горація...». Його здивувала благозвучність останніх двох слів, і перед тим, як продовжити думку, він зазначив: «Яке гарне слово вийшло - «ізгорація» якась». Так з'явилося нове слово, яке згодом стало позначати «позажанровий» жанр усієї творчості Ігоря Шурова, включаючи живопис».

Ігор Шуров народився 30 вересня 1958 року в Харкові (Україна). Батько - офіцер, мама - медсестра. Закінчив Вінницький педагогічний університет (філологічний факультет). Працював учителем у школі. Викладав в медичному університеті. Багато сил та енергії Ігор віддав журналістській роботі. Він став засновником і головним редактором кількох Вінницьких газет і телекомпаній, в їх числі - легендарна газета «Тумба». Працював сценаристом і редактором найпопулярнішого в Україні телеканалу «1 + 1» (Київ). Був головним редактором української версії найпопулярніших у всьому світі телепроектів: «Who Wants to Be a Millionaire?», «Brainiest Kid»,«Fort Boyard». За сценаріями Шурова знято три художні фільми. Він автор чотирьох книг (вірші і проза).

Останні десять років активно займається графікою і живописом. Брав участь у багатьох колективних виставках, в тому числі «Гоголь-фест» (Київ), в «Галереї на Пітерській» (Київ), у виставці на двох з українським художником Віктором Рибачуком в Музеї-галереї Івана Кавалерідзе (Київ). Персональні виставки: «Ритуал» в Київському Арт-центрі «6 Level» (Київ), «Слоуни» в галереї «Vozdvizhenka Arts House» (Київ).

Роботи Шурова знаходяться в приватних колекціях України, Ізраїлю, Німеччини, Великобританії, США. Жанр, в якому працює, Ігор жартома називає «позажанром», підкреслюючи самобутність своєї творчої стилістики. По духу йому близьке наївне мистецтво і Ар-Брют (дике мистецтво). Друзі Шурова називають його художні роботи «антидепресантами», цілком серйозно запевняючи, що картини Ігоря не тільки приносять задоволення і радість, а й благотворно впливають на здоров'я.

Виставка організована за підтримки компанії Пластікс-Украина, крупного дистриб’ютора полімерних матеріалів.