29 листопада о 12:00 в Академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкрилася інтерактивна експозиція вінницької цегли «Another brick in the wall» / «Ще одна цеглина в стіні».

На виставці представлено понад 100 зразків таврованої та незвичної цегли з території сучасної Вінницької області. Таврована цегла є цінним джерелом інформації для істориків та краєзнавців. Іноді отримати інформацію, зашифровану в клеймах, досить складно, але завжди захопливо. Тому, відвідувачам пропонується приєднатись до пошуку відповідей на цегельні загадки.

Найцікавішою з точки зору музейної справи є цегла ручного формування. Механізація цегельного виробництва у Вінниці проходила досить повільно і завершилася тільки у 1950-х роках. Інформація та колорит цегельного виробництва Вінниці першої половини ХХ ст. чудово передають публікації в місцевій пресі, які представлені у великій кількості.


Виставка знайомить відвідувачів з давніми технологіями цегельного виробництва. Дає можливість відвідувачам навчитись самим виготовляти цей будівельний матеріал в рамках практикумів; створювати з нього мініатюрні архітектурні об’єкти. Запрошуємо всіх бажаючих поглянути по-новому на таку звичну річ, як цегла, в рамках виставки «Another brick in the wall» / «Ще одна цеглина в стіні».