Вінничани святкують День Незалежності. Фоторепортаж

24 серпня у центрі Вінниці відбулося свято до 27-ї річниці Незалежності України. На майдані Незалежності проходило чимало заходів, пронизаних національними традиціями, в рамках Фестивалю сучасного українського мистецтва «Подільська Пектораль». Вінничани зі своїми родинами виготовляли сувеніри з українською символікою, вчилися робити глиняні вироби, робили селфі біля фотозон. А також – насолоджувалися народними українськими піснями та танцями.

Громаду міста зі святом привітав міський голова Сергій Моргунов:

«Сьогодні дійсно по-справжньому день національної єдності - день народження нашої рідної країни. Ви знаєте, що нам є чим пишатися, починаючи з Київської Русі, Козаччини, 100-річчя першої Української Революції, сьогодення. Цей день об’єднує людей незалежно від того, хто де проживає – на Сході чи на Заході, хто якою мовою розмовляє, хто якого віросповідання. Нас об’єднує те, що ми живемо на чудовій українській землі з гарною історією. У нас є свої герої, генії і пророки. У нас чудова допитлива з інноваційним мисленням молодь. Вони дивляться у майбутнє і пов’язують його зі своїми містами, з своєю рідною державою. У нас є багато викликів і є багато над чим працювати, але тільки в єдності наша сила! Тільки від того, як ми всі разом будемо працювати, кожен в своєму селі, містечку, місті,  - буде залежати наскільки Україна буде сильною і незалежною. В цей прекрасний день я вітаю вас усіх з Днем Незалежності! Радості, щастя і саме головне  - миру. Щоб Господь оберігав вас і ваші сім’ї. Слава Україні!».

Упродовж дня для вінничан виступали Вінницький міський естрадно-духовний оркестр «ВінБенд», академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії. Також у концерті брали участь гурт «Sunrise» та солісти вокальної студії «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв. Завершив концертну програму колектив «Експромт» Вінницької обласної філармонії, де солістом є відомий співак Олександр Онофрійчук.




Переглядів: 2968
Поширень: 2

Останні новини