У відділенні Прозорого офісу «Старе місто» припинив роботу сервісний центр МВС

У минулий четвер, 4 червня, Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області повідомив виконавчий комітет Вінницької міської ради про припинення Угоди про співпрацю та повністю зупинив діяльність свого територіального сервісного центру у приміщенні Прозорого офісу «Старе місто». З п’ятниці, 5 червня, його працівники приймають відвідувачів лише в територіальному сервісному центрі по вул. Ботанічній. Міська рада 10 червня звернулась з листом до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо продовження реалізації цього спільного проекту. 

Сервісний центр з питань реєстрації легкових транспортних засобів та видачі посвідчень водія запрацював в Прозорому офісі 4 жовтня 2016 року. Тут вінничани і жителі Вінницької області отримали можливість зареєструвати або зняти з реєстрації своє авто, укласти договір купівлі-продажу транспортного засобу, здати іспити та отримати посвідчення водія.

Такий сервісний центр на базі Центру адмінпослуг був єдиний в Україні. Його запуск був результатом співпраці мерії та Регіонального сервісного центру (РСЦ) МВС у Вінницькій області. 

«Про те, що територіальний сервісний центр МВС України у зв’язку з реорганізацією припиняє свою роботу в нашому Прозорому офісі на Старому місті, - ми дізнались минулого тижня. Нам дуже прикро, що така ситуація має місце. Адже коли майже чотири роки тому ми відкривали його на базі ЦНАПу на Брацлавській, 85, в першу чергу ставили за мету покращити якість надання адміністративних послуг у сфері реєстрації транспортних засобів шляхом розвантаження ТСЦ на Ботанічній, 24. Оскільки ці послуги користуються надзвичайною популярністю. Тоді міський голова Сергій Моргунов вийшов з ініціативою надати безоплатно в користування частину приміщення Прозорого офісу для розміщення працівників територіального сервісного центру РСЦ МВС у Вінницькій області. При цьому забезпечивши працівників комп’ютерною та оргтехнікою, меблями та іншими супутніми засобами», – розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.

Вона додає, що лише в 2019 році на Брацлавській, 85 було проведено 14 397 реєстраційних дій по транспортних засобах, здано 4 541 іспит на знання ПДР, видано 5 133 посвідчень водія, працівники експертної служби провели огляд 11 522 транспортних засобів. Щодня працівники територіального сервісного центру надавали послуги в середньому 50-80 відвідувачам.    

«І вже очевидно, що тепер весь цей потік людей буде спрямований лише на територіальний сервісний центр на вулиці Ботанічній, 24. Це окрім тих водіїв, які і так туди звертаються. Тому міська рада вже звернулась до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням розглянути можливість подальшої реалізації успішного досвіду співпраці органів внутрішніх справ і органів місцевого самоврядування щодо надання якісних адміністративних послуг вінничанам – та  підписати нову Угоду про співпрацю між виконкомом міської ради та Головним сервісним центром МВС України», – говорить Ірина Копчук

В рамках подальшої співпраці міська рада пропонує скористатись усіма умовами для роботи працівників територіального сервісного центру МВС в Прозорому офісі на Брацлавській. А це приміщення площею близько 400 кв.м з необхідною офісною та оргтехнікою, меблями, інформаційними терміналами, електронною чергою, оглядовим майданчиком та підведеними каналами захисту інформації.  

В разі поновлення Угоди про співпрацю виконавчий комітет міської ради готовий і надалі надавати це приміщення територіальному сервісному центру №0546 РСЦ ГСЦ МВС у Вінницькій області (філія ГСЦ МВС) безоплатно, як це було з 2016-го року. 

«Вінницька міська рада приділяє надзвичайну велику увагу якості надання адміністративних та інших видів послуг. Велике значення має наближення послуг до кінцевого споживача. Тому Вінниця  тривалий час утримує статус міста з найкращою якістю надання адміністративних послуг в Україні. Ми сподіваємось на те, що наша співпраця з сервісним центром продовжиться і вінничани зможуть й надалі швидко оформляти свої автівки у комфортних і якісних умовах», - зазначила Ірина Копчук.




Переглядів: 6634
Поширень: 3

Останні новини