Бокси-ізолятори – на допомогу військовим медикам

Три бокси-ізолятори для транспортування хворих на коронавірус. Такий подарунок отримали військові медики Вінниччини від меценатів.

Цією новиною вони поділились на своїй фейсбук-сторінці

«В одній із військових частин Вінницького гарнізону, компанія ТОВ «Креатив-Агромаш» передала три Бокс-ізолятори для транспортування інфікованих на COVID-19, відділенню медичного забезпечення аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону», - йдеться в публікації.

Портативну ізокамеру розробила команда інженерів з Кременчуцького підприємства «Креатив-Агромаш».

«Враховуючи ситуація яка склалася в країні спричиненою пандемією COVID-19, ми вирішили долучитися до боротьби з коронавірусною інфекцією. Спочатку ми розмірковували щодо виготовлення апаратів штучної вентиляції легенів, але порадившись із провідними лікарями зрозуміли, що на даний час це неможливо. А Бокс-ізолятори саме те, що наразі є доцільним та необхідним. Окрім того їх сертифікація не потребує затрат у часі, оскільки матеріали з яких вони виготовлені мають відповідні рівні сертифікації», - зазначив меценат Юрій Андрієвський.

Одразу після передачі медичного обладнання, екіпажу оперативно-реанімаційного літака Ан-26 «Vita» провели інструктаж з його експлуатації.

Такі бокси потрібні для транспортування не лише інфікованих хворих, але і хворих з іншими ступенями тяжкості: опіки, поранення.

Бокс-ізолятор важить близько 17 кг, він герметичний, обладнаний приладами для подання кисню, компресором, фільтрами для знезараження повітря, має вбудовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити певні маніпуляції без контакту з хворим. Він багаторазовий, добре дезінфікується.



Переглядів: 3020
Поширень: 0

Останні новини