Медичні працівники, які лікують хворих на COVID-19, в червні також отримають муніципальну надбавку

Лікарям, медичним сестрами та молодшому персоналу, які лікують хворих на коронавірус, продовжують виплачувати муніципальну надбавку. Вони вже отримали ці кошти за попередні три місяці. Фінансування на червень – готується. Про це розповів міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

Рішенням міської ради з березня у Вінниці була встановлена муніципальна доплата медичним працівникам, які лікують хворих на COVID-19. «Розмір муніципальної доплати: по 5 тис. грн на руки лікарям, по 3000 – медсестрам, по 1500 грн – молодшому персоналу.  Це стосується в першу чергу інфекційного відділення першої міської лікарні, всіх приймальних відділень міських лікарень і всіх реанімацій. Тому зараз було прийнято рішення у червні продовжити здійснювати відповідну надбавку для цих категорій медиків», – каже Сергій Моргунов.

Крім того, працівники медичних бригад, які надають допомогу хворим на коронавірус, отримують також доплату відповідно до «ковідних» пакетів Національної служби здоров’я України. «На державному рівні прийнято відповідне рішення про 300% надбавки. Вона нараховується по певній формулі і для окремих категорій лікарів. Вона трішки звужена, порівняно з нашою муніципальною надбавкою. Також ми працюємо над забезпеченням наших лікарів засобами індивідуального захисту, придбанням обладнання. Сьогодні у першу клінічну лікарню ми передали ІФА- аналізатор, щоб проводити тестування персоналу і пацієнтів, щоб полегшити роботу нашого обласного лабораторного центру», – зазначив очільник міста.

Розповів міський голова й про забезпечення ліками пацієнтів. «Ліками повністю забезпечені. Єдиний препарат, який не входить у Національний перелік лікарських засобів, – це «Біовен». У нас був один випадок, коли пацієнт придбав цей препарат, який також застосовується для лікування важких хворих з коронавірусом. Але за рахунок міського бюджету ми не маємо права купувати цей препарат», – каже міський голова.




Переглядів: 3339
Поширень: 0

Останні новини