З 1 серпня на базі вінницького підприємства УТОС відкриють цех на 35 робочих місць

У новому цеху шитимуть "розумні" простирадла з підігрівом. Тут працевлаштують 35 вінничан. Це люди з інвалідністю різних нозологій, а також швачки, які шукають роботу. Незрячі люди теж працюватимуть – вони пакуватимуть готову продукцію для реалізації в торговій мережі. Про це із посиланням на директора вінницького підприємства УТОС Костянтина Ільницького  повідомляє "Місто над Бугом".

Повідомляється, що на українському ринку вже є німецький, турецький і  білоруський аналоги простирадл з підігрівом. Консультуючись з працівниками кіберлабораторії, вінницькі дизайнери-конструктори розроблять спеціальне програмне забезпечення, завдяки якому постільна білизна матиме не два режими роботи, як закордонні аналоги, а три. Регулювати  електропростирадла можна буде за допомогою смартфона.

"Наразі є певні труднощі, які ми вирішуємо. Готові до виробництва простирадл на 90%, але електродріт потрібної якості, виготовляють у Туреччині. Тому наразі обговорюються закупівлі. А постільну білизну планують виготовляти для  розповсюдження на території області", - розповів Костянтин Ільницький

За словами Костянтина Ільницького, на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим, яка відбулась нещодавно, обговорили можливості співпраці. Зокрема говорили про те, чим ще їхнє підприємство може бути корисним місту в умовах пандемії.

"Радію позиції Вінницької міскої ради щодо чергового розуміння та сприяння підприємству незрячих у прагненні працюючих людей з інвалідністю по зору відчувати себе повноцінними та інтегрованими членами Вінницької громади. Так, ми визнаємо, що потребуємо особливої уваги, але разом з тим дійсно маємо бажання бути корисними місту, і для цього докладемо максимум зусиль.  Братимемо усі замовлення, які надходитимуть", - підсумував Ільницький.



Переглядів: 2369
Поширень: 3

Останні новини