Мешканці Писарівки та Щіток разом з вінничанами обговорили розвиток територій в межах майбутньої ОТГ

28 липня на території с. Щітки відбулась спільна робоча зустріч представників департаментів та відділів Вінницької міської ради та мешканців Писарівки та Щіток. Захід пройшов в рамках розробки проєкту Стратегії розвитку Вінницької міської ОТГ до 2030 року. Мета спілкування – виявити очікування та бачення розвитку сільських громад в межах майбутньої Вінницької міської ОТГ на наступні десять років.

Захід відбувся у формі обговорень в робочих групах, до яких входили представники виконавчих органів Вінницької міської ради, мешканці Писарівки та Щіток. Робота тривала за чотирма модулями проєкту Стратегії  «Вінниця 3.0»: «Люди», «Робота», «Інфраструктура», «Простір та екологія».

Обговорювали ідентичність та відмінність громад від інших; сильні та слабкі сторони кожної громади. Мешканці Щіток на Писарівки розповідали про те, що є позитивним в громадах, і які виклики перед ними все ще стоять. Разом з представниками виконавчих органів міської ради міркували про те, яким чином нівелювати слабкі сторони.

Наприклад, для отримання адмінпослуг мешканці сіл їздять до Вінниці, що для них досить незручно. На це директорка департаменту адмінпослуг міської ради Ірина Копчук висловила пропозицію про те, що в селах могли б працювати по окремому графіку мобільні адміністратори. Людям така ідея сподобалась   

Мешканці сіл також піднімали питання про необхідність покращення транспортного сполучення із Вінницею. 

Заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк, який також брав участь в зустрічі, повідомив, що наразі забезпечення пасажирських перевезень можна покращити за допомогою маршрутних таксі. Але в перспективі Вінниця має наміри придбати великогабаритні автобуси для маршрутів у віддалені куточки Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.  

А заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович відповідала на питання, що стосуються розвитку закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, дозвілля та фізичної культури.

Підбиваючи підсумки обговорень сільський голова Писарівки Дмитро Науменко зазначив, що такий формат роботи досить ефективний і спілкування в групах було результативним, далі залишається працювати єдиною командою, щоб втілити це у життя. 




Переглядів: 2749
Поширень: 1

Останні новини