У Вінниці відкрили меморіальну дошку колишній директорці училища сфери послуг Ларисі Вороні

Сьогодні, десятого вересня, у Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг відкрили меморіальну дошку Ларисі Миколаївні Вороні. Жінка 18 років пропрацювала незмінним директором закладу, і саме завдяки їй в училищі відкрито 17 нових професій з підготовки майбутніх кваліфікованих робітників та отримано ліцензію на підготовку фахових молодших бакалаврів. Вшанував пам’ять знаного у місті педагога і міський голова Сергій Моргунов. 

Лариса Ворона присвятила роботі у сфері професійної освіти 45 років свого життя.  З 2001 року Лариса Миколаївна очолювала Вінницьке вище професійне училище сфери послуг. У 2019 її не стало.

Під керівництвом Лариси Ворони у закладі не лише оновили матеріально-технічну базу, а й розширили можливості фахової підготовки учнів. Наразі училище входить в 100 кращих професійно-технічних навчальних закладів України. Колектив закладу неодноразово здобував перемоги на міжнародних та всеукраїнських конкурсах та виставках. 

«Важко сьогодні говорити, адже Ларису Миколаївну я знав 20 років. Друзі, колеги можуть оцінити її великий внесок в освіту і саме в розвиток цього закладу. Вона – людина з великою літери. 45 років пропрацювала в освіті, 18 років очолювала цей заклад, і все робила для того, щоб він розвивався. Вона йшла в ногу з часом і намагалася, щоб це робив і весь колектив. У закладі відкривали нові спеціальності і запроваджували навчання тих професій, які булизатребувані саме у нашому місті. Приємно, що колектив не забув Ларису Миколаївну, і саме за їхньої ініціативи ми сьогодні відкриваємо меморіальну дошку», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

В.о. директора Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Валентина Балицька згадує Ларису Ворону тільки приємними слова. Каже, що ця невисока, маленька жінка завжди нагадувала їй птаха з великими і сильними крилами, під якими знаходилася її родина, друзі та студенти училища.

«Лариса Миколаївна варта того, щоб говорити про неї справжніми словами. Вона щохвилини вибудовувала шлях до досконалості та професійної майстерності. Ми пишаємося, що ми тут працюємо. Ми маємо велику кількість медалей та пам’ятних кубків,  є лідерами освіти. Це свідчить про велику роль Лариси Миколаївни в освіті. А ще цього року здійснилась її мрія, і ми почали надавати фахову передвищу освіту. Ми будемо цінувати і гідно нести все те, що робила у цьому закладі Лариси Миколаївна», - додала в.о. директора Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Валентина Балицька.  

Довідка:

Біографія Лариси Ворони

Лариса Ворона народилася 1951 року в с. Сутиски Тиврівського району Вінницької області. Померла у 2019 р.

Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги, нагороджена знаком Макаренка.

Закінчила Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування (1974). 1974-2001 роки - викладач, методист, старший майстер, заступник директора з навчально-виробничої роботи ПТУ № 15 м. Вінниця. 

З 28 серпня 2001 р. наказом Міністра освіти і науки України Лариса Миколаївна Ворона призначена на посаду директора Вінницького професійно-технічного училища № 19. 

За її сприяння у 2002 р. професійно-технічне училище №19 реорганізоване у Вінницький професійний ліцей.  У 2005 р. навчальний заклад стає державним  професійно-технічним навчальним закладом «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг».




Переглядів: 4622
Поширень: 2

Останні новини