Вінницький завод «Барлінек» зберіг колектив в умовах епідемії та планує створити нові робочі місця

Незважаючи на пандемію коронавірусу, вінницькі підприємства, в тому числі й з іноземним капіталом, продовжують працювати і формувати свої перспективні плани розвитку. Одним із таких є ТОВ «Барлінек Інвест», де сьогодні працює більше 1200 вінничан та мешканців сусідніх населених пунктів. Два роки тому на заводі було проведено модернізацію виробництва та збільшено кількість робітників на 300 чоловік. Як працює виробництво в умовах пандемії сьогодні, 16 вересня, дізнавався міський голова Сергій Моргунов. 

Вінницький завод «Барлінек», який працює у Вінниці з 2007 року, періодично нарощує свої обсяги виготовлення продукції. Останній раз це відбулось два роки тому, коли було реалізовано два проекти з розширення потужностей виробництва високоякісної паркетної дошки, що дозволило збільшити випуск продукції вдвічі. Тоді було створено 300 нових робочих місць. Сучасні технології та постійні модернізації дозволяють підприємствам групи Barlinek бути одними із найчистіших виробництв своєї галузі у Польщі та Європі.

Міський голова Сергій Моргунов під час візиту на підприємство поцікавився, як працює колектив в умовах пандемії та як плани розвитку формують на наступні роки.   

«Якщо говорити про «Барлінек», то тут не скорочено жодного робочого місця за період карантину. Більше того, збільшено кількість робочих місць. У планах ще створення нових робочих місць. Я думаю, що сьогодні бізнес адаптувався до реалій. Є ті, хтось перейшов працювати в онлайн- режим, застосовуючи різні інноваційні технології. Для нас важливо, щоб були збережені робочі місця, щоб виплачувались належним чином заробітні плати, адже від цього залежить добробут вінничан. Також важливо, щоб сплачувались податки до міського бюджету, бо саме такі надходження дають нам можливість розвиватися і працювати, в тому числі, над покращенням ситуації в охороні здоров’я», – каже міський голова Сергій Моргунов.

«З першого дня, коли були запроваджені карантинні обмеження, наше підприємство виконувало всі зобов’язання та приймало всі необхідні міри. У нас працює понад 1200 людей, формат роботи – 24 на 7. Ми організовуємо довіз працівників у радіусі 54 кілометри. Запроваджено ряд обмежень та організаційних моментів: тотальний масковий режим, температурний скринінг на вході, подвоєно кількість автобусів для безпечного довозу працівників з дому і додому. Підприємство виконує тестування своїм коштом для того, щоб максимально забезпечити безпечну роботу персоналу і в повній мірі утримати реалізацію наших зобов’язань перед нашими клієнтами, а на сьогодні це 64 країни світу», – зазначив керівник підприємства Андрій Костриця.




Переглядів: 7362
Поширень: 13

Останні новини