Тиждень лісництва та майстер клас з пожежної безпеки: яким є студентське життя в умовах карантину

Студенти Вінницького транспортного коледжу опановують лісничу справу та навчаються у пожежників рятувати життя. Майстер класи та різноманітні заходи дозволили студентам дізнатися не лише в теорії, а й на практиці всі тонкощі цих професій.

Новий навчальний рік поділив студентське життя на Offline&Onlinе. Крім спілкування в соціальних мережах з однолітками, сучасні студенти опанували навчальний процес у вигляді онлайн конференцій, а також навчились поєднувати власне дозвілля та студентське самоврядування в реальному та віртуальному світі. Всі заходи було розплановано таким чином, щоб студенти отримали максимальну кількість позитивних емоцій під час навчального процесу. Третій тиждень вересня було традиційно присвячено відділенню Лісового господарства.

Цілий тиждень проводилися різноманітні заходи: мандрівка у світ професії, виставка композицій із природнього матеріалу, яку власноруч створили студенти та куратори груп нового набору.

Особливо студентам сподобалась виставкова фотозона - «Я люблю ліс». Студенти та викладачі робили світлини та викладали їх в соціальні мережі. Таким чином виставка світлин успішно відбувалась онлайн форматі.

Нововведенням серед заходів стала онлайн конференція студентів Вінницького Транспортного Коледжу та Центром професійно-технічної освіти технологій та дизайну №15. Тема конференції була: «Природні матеріали у сучасному дизайні». До того ж, в рамках тижня лісництва студенти відвідали Станцію юних натуралістів.

Також студенти опановували справу рятувальника. Такі заняття з пожежогасіння надовго запам’ятаються всім учасникам процесу. Адже почути в теорії інформацію про порятунок людського життя під час пожежі це одне, а от відчути на собі на навчитись у професіоналів цієї справи – то зовсім інше!

Завдяки таким заходам кожен студент з першого курсу розуміє, що професія яку ним було обрано є необхідною. Навіть в умовах карантину світ не зникає, а навпаки потребує від людей більшої відповідальності в усіх його сферах. Саме тому кожен студент опановуючи нові знання має вміти застосовувати їх на користь людям.



Переглядів: 3052
Поширень: 5

Останні новини