Із заробленого вінничани сплатили майже 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Упродовж січня-серпня 2020 року з доходів фізичних осіб, працюючих на Вінниччині, податкові агенти перерахували до зведеного бюджету понад 5 млрд 291,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк. Посадовець наголошує, що  майже 75 відсотків з цієї суми або майже 3 млрд 952,5 млн грн перераховано до місцевого бюджету.

Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то як зауважує очільник податкової служби Вінниччини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 5 відсотків. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили 252,3 млн грн. З них у своє розпорядження місцеві громади отримали майже 189 млн грн.

За словами Олега Мартинюка контроль за легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності очолюваної ним служби. Утім, наразі, його дещо гальмує мораторій на проведення перевірок через COVID-2019.

Додамо, що податок на доходи фізичних осіб є головним бюджетоформуючим платежем на місцях. Нині він становить понад 48,4 відсотків зведеного та майже 66,2 відсотків місцевого бюджетів.


Теги: податки

Переглядів: 1954
Поширень: 0

Останні новини