Level Barbershop у Вінниці: нові традиції успішних чоловіків

Близько семи років тому на вулицях Вінниці почали з’являтися чоловіки і молоді хлопці з розкішними бородами та стильними стрижками. Дуже швидко стало зрозумілим, що у вітчизняній beauty-індустрії відбулася справжня революція. Відповідно, в нашому місті попит одразу створив пропозицію. Салони краси та перукарні для чоловіків стали більше не актуальними, натомість «сучасні джентльмени» почали відвідувати барбершопи. Наша журналістка наважилася зайти на «чоловічу територію» й дізналася, що насправді відбувається в чоловічих клубах нашого міста.

Чи ставили ви собі запитання, що насправді відбувається в барбершопах? Коли проходиш повз велике вікно «простору справжніх чоловіків» і крадькома підглядаєш за тим, що відбувається всередині, одразу розумієш – це суто чоловіча територія, де панують свої правила, де говорять на свої теми і сміються із специфічних жартів. Барбершоп – це закритий чоловічий клуб, але учасником його може стати будь-який чоловік. Це не просто цирульня, в якій з бороди лісоруба можуть зробити витвір мистецтва, це справжній світ успішних чоловіків!

Директор Level Barbershop у Вінниці свого часу вирішив навчитися робити професійні чоловічі стрижки, які, на відміну від традиційних перукарських «під машинку», були б сучасними та індивідуальними для кожного чоловіка. Сергій Плахотнюк звернув свою увагу на те, що більшість чоловіків змушені носити такі зачіски, які вміє зробити майстер-універсал, а моделі стрижок були незмінними ще з часів СРСР. Але за кордоном чоловічі майстри вже давно працюють за іншими – високими – стандартами, мода на чоловічі зачіски різноманітна, а в галузі перукарської справи є багато нових трендів.

Шлях Сергія в новий світ зачісок розпочався з базових технік і триває досі, бо, на думку майстра, чоловіча індустрія краси змінюється так само швидко, як і жіноча, у досконалості немає меж, а тому потрібно постійно вдосконалюватися.

Як за допомогою кепки формувалася перша клієнтська база

- Спочатку я стриг своїх друзів. У мене була своя схема, адже більшість з них запитували, чи зможуть вони після моєї стрижки вийти на вулицю. Я мав дуже модну кепку, вона була недешевою. Кожного разу я показував її своєму клієнту та обіцяв подарувати її в тому випадку, якщо зачіска буде не до вподоби. Всі мої друзі погоджувалися, а я робив їм круті стрижки. Так за допомогою кепки, яка, до речі, й досі у мене, я зміг знайти своїх перших клієнтів та відточити власну майстерність.

Коли Сергій навчався на курсах перукарського мистецтва, він навіть не уявляв, що буде керувати власним «чоловічим клубом». Все змінилося, коли його одногрупники повернулися з Одеси і розповіли, що є нова тема для бізнесу.

- Це був 2012 рік, здається. Мої одногрупники розповіли, що є такі суто чоловічі перукарні, в яких грає класна музика і там дуже атмосферно. Раніше в Україні та країнах СНД чоловічі перукарні працювали в класичному напрямку. Я маю на увазі стрижки 50-70 х років. Перукарям працювати чоловічими майстрами було невигідно, адже заробіток був малим, на жіночих зачісках заробляли набагато більше. Тому чоловіків обслуговували майстри-універсали, які стригли лише так, як їх навчили на базових курсах. А зараз робота чоловічих перукарів набула зовсім іншого формату, адже змішалося дуже багато течій. Першим, хто зробив революцію в перукарському мистецтві, став майстер з Великобританії Відал Сасун. Він першим почав враховувати під час стрижки форму обличчя, форму черепа, статуру, напрямок росту волосся та його структуру. Саме він впровадив поняття геометрії в стрижках. Хоча він увійшов в історію як автор жіночих стрижок «каре» та «сессун», його відкриття в галузі перукарської майстерності змінило підхід до чоловічих зачісок. І варто згадати ще одного майстра, який запровадив поняття «незведених зон» у стрижах. За пів століття в Європі з’явилося багато нових трендів, а з поверненням у моду бороди та вусів з’явився попит на чоловічі перукарні – барбершопи. У Вінниці з 2013 року ця галузь почала активно розвиватися. Спочатку я працював в одному з таких закладів, а потім вирішив, що потрібно відкривати власну справу.



Формат роботи барбершопу особливий. На початку минулого століття в Англії барбершопи були на кшталт закритого чоловічого клубу. Туди ходили щоб почути новини, оговорити ситуацію в країні, зав’язати корисні знайомства й дізнатися про всі майбутні ділові події, але найголовнішою причиною відвідування таких чоловічих клубів був престиж. Вважалося, що кожен джентльмен, який поважає себе, має дозволяти собі таку розкіш, як відвідування барбершопу. Незважаючи на те, що з тих часів минуло сто років, ситуація не змінилася. Барбершоп – це справді чоловічий клуб, в якому головне, у першу чергу, атмосфера, в якій чоловік почувається по-справжньому комфортно. В Level Barbershop усе починається з рецепції та зони очікування. Тут можна пограти в Sony Playstation і випити пива з друзями. В залі, де працюють майстри, все облаштовано дуже зручно: великі чоловічі крісла, багато світла, біля дзеркала є рукомийник для майстра. Всі деталі інтер’єру Сергій продумував сам. Тому робоча зона для майстра більша і зручніша, ніж в інших закладах, рукомийник – теж ноу-хау закладу.

Коли Level Barbershop у Вінниці тільки готувався до роботи, Серій намагався спланувати все так, щоб і клієнтам і майстрам було зручно. В такій атмосфері виникає бажання не тільки стригтися і працювати, а, насамперед, спілкуватися й отримувати задоволення від процесу.


- Треба розміти, що барбершоп – це особлива чоловіча атмосфера. Наші клієнти, приходячи на стрижку, можуть розслабитися, поговорити про своє, послухати музику, яка їм до вподоби, пожартувати, подивитися спортивні матчі. Коли майстер працює з клієнтом, у них завжди виникає чоловіча розмова. Буває навіть таке: наші клієнти телефонують нам і пропонують подивитися футбольний матч після роботи або піти на пиво. І це нормально, бо клієнт і майстер мають налагоджену комунікацію. Така довіра клієнтів стала можливою, бо ми працюємо на результат. Кожен клієнт має піти від нас максимально щасливим і впевненим у собі. Наші майстри не просто відпрацьовують свій час, вони живуть цією справою.



Звичка ходити до барбершопу виробляє в чоловіків повагу до себе й мотивує почуватися впевненим та успішним. Можливо, це залежить від того, що чоловік, який інвестує в себе, почувається самодостатнім. Отримуючи задоволення від процесу й гарний результат, чоловіки розуміють, що переваг у відвідуванні барбершопу багато.

- Віковий діапазон наших клієнтів – від 1 року до 75. Найстарший наш клієнт уже давно на пенсії, але йому подобається приходити до нас, спілкуватися, почуватися частиною великого чоловічого клубу. Іноді я спостерігаю, як змінюються характери наших клієнтів. Наприклад, до мене ходить один хлопець вже пів року. Коли він прийшов уперше, в кріслі сидів вісімнадцятирічний студент. Зараз, спілкуючись із ним, я розумію, що він став більш цілеспрямованим. Кожного разу в його житті щось змінюється на краще. Ще дуже важливо, коли до нас приходять батько й син. У родині створюється своєрідна традиція. Зазвичай вони приходять раніше, батько бере собі на барі пива, а сину – сік, вони грають в ігри на приставці, а потім стрижуться. В такий момент батько і син мають власні чоловічі розмови, вони обговорюють свої питання і налагоджують свої родинні стосунки. Це дуже важливо, коли батько привчає сина бути успішним і впевненим у собі чоловіком. Взагалі прикладів того, як змінилося життя наших клієнтів, дуже багато. Ми працюємо недаремно, якщо чоловік отримує задоволення від свого зображення в дзеркалі і від того, як він провів час у нашому барбершопі. У нас навіть є клієнти за кордоном, які, плануючи візит до Вінниці, записуються до нас онлайн.

Майстрами своєї справи не народжуються, ними стають у результаті сумлінної праці. Сергій свою команду добирає дуже ретельно. Колектив Level Barbershop – це велика родина, де всі «на одній хвилі». Для того, щоб барбершоп працював успішно, його команда має отримувати задоволення від роботи, адже це процес творчий та емоційний. Мікроклімат у колективі сприяє професійному розвитку кожного майстра.

- До нас приходило на стажування багато барберів. За перший місяць роботи вже можна чітко зрозуміти, чи залишиться ця людина в нашій команді. Головним для мене як для керівника при прийомі на роботу майстра є його бажання працювати й розвиватися. Якщо людина старається, знаходить спільну мову з колективом і клієнтами, наші майстри роблять все, щоб передати новачкові всі професійні навички.



Велику роль у роботі майстра відіграють якісні інструменти. Якщо йдеться про гоління, ця тема дуже «гостра» в прямому значенні цього слова. І тільки в Level Barbershop є унікальна для Вінниці послуга – «королівське гоління».

- Стригти можна всім, що може зрізати волосся, але... У нас для стрижки частково використовуються леза, звісно, актуальною є стрижка машинкою та класична робота майстра ножицями. Небезпечна бритва або лита бритва з незмінним лезом у нас не використовується, ми працюємо бритвами зі змінним лезом, але за формою вони схожі на литі (небезпечні). Ними теж можна стригти, здебільшого, коли в людини середня довжина волосся, але зазвичай така техніка використовується тільки в поодиноких випадках. Ще в нас є майстер, який проводить унікальну процедуру – «королівське гоління». Вона дуже приємна й корисна, полягає в тому, що спочатку обличчя розпарюється гарячим рушником, шкіра спеціально обробляється, і тільки потім майстер приступає до гоління, а на завершальному етапі обличчя використовується лосьйон. Наші клієнти, які хоч раз замовляли таку послугу, записуються на неї систематично.

Красива борода є не лише трендом останніх років, а й привертає вагу жінок. Коли чоловік має доглянуту бороду з чіткими контурами і рівним кольором, це свідчить про певний статус чоловіка. Хоча борода увійшла в моду лише шість років тому, за цей час її довжина і форма встигли змінитися багато разів. Незмінним залишається залишаться одне – борода потребує ретельного догляду, як, власне, обличчя, вуха та шия.


- Структура волосся на обличчі відрізняється від волосся на голові. Нерідко навіть колір волосин на обличчі буває різним. Іноді для того, щоб зробити гарну форму бороди, потрібно видалити волосся з шиї й верхньої частини щоки. Для цього ми використовуємо спеціальний гарячий віск. Ця процедура майже безболісна й дуже ефективна. Колір бороди теж можна вирівняти завдяки спеціальному тонуванню. Така послуга користується значним попитом. Ефект від такої процедури триває від двох до чотирьох тижнів, у залежності від швидкості росту волосся, для кожного це індивідуально. Зараз є багато засобів для догляду за бородою, які дозволяють волоссю на обличчі бути рівним і тримати форму. До речі, багато чоловіків можуть видалити волосся у вухах і носі, адже з віком цю процедуру потрібно робити багатьом чоловікам. Така процедура проводиться приблизно раз на місяць.

Багато чоловіків стикаються з віковими проблемами. Втрата волосся, сивина більше не є проблемою. Тонування чоловічого волосся у Вінниці є звичайною процедурою, яка дозволяє чоловікам мати привабливий вигляд

- Багато чоловіків через надмірну кількість тестостерону стикаються з проблемою облисіння. Ми не можемо вплинути на причину цього процесу, але в наш час можна боротися з наслідками. В нас є комплекс медичних засобів, який розраховано на певний час прийому. В результаті чоловіки можуть відновити своє волосся на голові за три місяці. Якщо у чоловіків дуже швидко почало сивіти волосся, ми пропонуємо затонувати його. Наші майстри підбирають колір тонування максимально наближений до природного кольору, і коли з часом фарба починає вимиватися, немає контрасту, це відбувається непомітно. Деякі чоловіки зізнаються, що навіть їхні дружини не одразу розуміють, що саме змінилося в зачісці. Ефект від такої процедури триває місяць.

Чоловіча індустрія краси – тема безмежна. Ми намагалися дізнатися про якісні засоби для догляду за волоссям. Виявляється, що шампуні, лосьйони, засоби для гоління й укладання волосся дуже різноманітні. Косметичні засоби для чоловіків підбираються індивідуально, з урахуванням типу волосся та особливостей шкіри.

- Ми працюємо із закордонними брендами. Для наших клієнтів у нас є послуга замовлення косметики для догляду за волоссям на обличчі та голові. Наші майстри не лише підбирають необхідні засоби, ми гарантуємо якість продукції, яку радимо клієнтам. Співпрацюємо з професійними брендами, а не з дешевими лініями, бо переконалися, що якість зовсім інша. Все, що ми пропонуємо клієнтам, спочатку тестуємо самі. А ще в нас користується попитом послуга підбору подарунку. Дуже часто до нас звертаються жінки. Їх цікавлять сертифікати на «королівське гоління» й подарункові набори з якісною косметикою для чоловіків. Ми обов’язково радимо, як правильно користуватися цими засобами, щоб зачіска чи борода мали стильний вигляд.

Потрапити до майстрів Level Barbershop у Вінниці можна за попереднім записом.
- Наші барбершопи працюють за адресою Зодчих, 1 а телефон +38(098)929 85 64 та 600-річчя 50 телефон +38(096)099 66 76, за телефоном можна записатися з 10.00 по 21.00. На нашому сайті http://levelbarbershop.com.ua/ви можете записатися до майстра в будь-який зручний для вас час У нас є й сторінка в соціальних мережах, де ми розповідаємо про всі новини з життя наших барбершопі.

У це важко повірити, але, готуючись до зустрічі з Сергієм, я намагалася віднайти якомога більше інформації про чоловічу індустрію краси. Для мене було справжнім відкриттям, що мистецтву чоловічої стрижки вже багато тисячоліть. Першими послуги чоловічих перукарів популяризували фараони Єгипту, без перукарів у бій не ходили римські імператори, а англійці взагалі приходили до барберів щотижня. Після Другої світової війни з’явились перукарні унісекс, і чоловіки були позбавлені змоги отримувати якісні послуги перукаря. Більшість чоловіків взагалі з метою економії коштів стриглися власноруч або просили про це своїх дружин. Проте приємно розуміти, що нарешті для індустрії чоловічої краси настає «доба відродження». Тому, шановні чоловіки, користуйтеся послугами барбершопів, адже ви того варті!




 




 




Переглядів: 6494
Поширень: 3

Останні новини