У Вінниці розпочали роботу сім груп для дітей з особливими освітніми потребами

У Вінниці продовжують роботу по створенню комфортних умов для розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Наразі у 25 садочках комунальної власності Вінниці з 55 у 25 школах із 37 уже є інклюзивні класи. 

У Вінниці відкриття спеціалізованих класів та груп для дітей з особливими освітніми потребами, розпочалась ще задовго до прийняття інклюзивного законодавства, котре відбулось в 2017 році. Так, у 2014 році у школі №6 облаштували ліфт для людей з особливими потребами. А у 2015 році такий ліфт з'явився у школі №33. А вже з початку листопада у Вінниці запрацювало сім інклюзивних груп у дитячих садках.

«Спеціалісти інклюзивно-ресурсного центру проведуть для дитини психолого-педагогічну оцінку та вирішать чи має вона особливі освітні потреби. Якщо так, то батькам потрібно написати письмову заяву у дитячий садок. Для таких дітей буде проводитись ряд корекційних занять з психологом, коректором, логопедом, дефектологом та реабілітологом. Також у інклюзивних групах працюватимуть асистенти вчителів», – розповіла Ірина Любчак



Переглядів: 2801
Поширень: 0

Останні новини