Які заходи відбудуться у Вінниці з нагоди Дня Небесної сотні?

Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» Україна відзначає  День пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

Віничанин  Артем Михайлов, активіст, який був сотником у Вінницькій сотні на Майдані та брав активну участь в подіях Революції Гідності запрошує вінничанин прийти і вшанувати пам’ять: 

“Запрошуємо всіх небайдужих! Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.” 

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Під час подій на Майдані загинуло троє вінничан: Максим ШимкоВалерій Брезденюк та Леонід Полянський. На честь загиблих майданівців було створено скульптуру у вигляді вишні, з якої опадають 107 квіток (за числом вбитих протестувальників під час Революції Гідності) – “Дерево свободи”. Бронзовий меморіал висотою п’ять з половиною метрів встановлена 23 лютого 2018 року на постаменті у вигляді мапи України. 

Мітинг-реквієм пам’яті за загиблими на Майдані під час Революції Гідності відбудеться у суботу, 20 лютого, на площі Героїв Небесної Сотні. Початок – о 17:00. 

Також у Вінниці 19 лютого об 11:00 відбудеться “тиха акція” в пам’ять про загиблих Героїв Небесної Сотні. Це всеукраїнська акція “Ангели пам’яті”, до якої місто долучиться уже втретє. Тож усі небайдужі можуть прийти та почепити на “Дерево Свободи” власноруч зроблених паперових ангелів. Також до пам’ятника можна буде поставити лампадки та свічки. 



Переглядів: 2712
Поширень: 2

Останні новини