Автомістечко для дошкільнят, інтеркультурність у школах та "ДІЛИ": вінничан запрошують голосувати за соціальні проєкти

На Вінниччині  триває голосування за соціальні проєкти в рамках програми “Активні громадяни”. Як зазначають організатори - це програма Британської Ради для сміливців, які хочуть змінити свою громаду, країну та світ на краще.

Обласні пітчинги реалізуються за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), що розрахований на 36 місяців і покликаний забезпечити ефективне подолання викликів і реалізацію перспективних можливостей в галузі розвитку на місцевому рівні шляхом покращення співробітництва між організаціями громадянського суспільства (ОГС) та місцевими органами влади (МОВ) в Україні.


Він здійснюється Британською Радою спільно з трьома досвідченими спів-заявниками (ОГС): ГО «Міцна громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», що розміщуються на сході, заході та на півдні України відповідно. Проєкт здійснюється на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій.


У Вінницькій області в голосуванні беруть участь 15 проєктів, з них, зокрема, 6 тих, що стосуються міста Вінниці. 

    “Автомістечко для дошкільнят”, у рамках якого хочуть на території КЗ «ЗДО№20 ВМР» сучасне розвивально-ігрове середовище «Вулицю міста в мініатюрі» для того, аби формувати у дітей дошкільного віку соціально-безпечну поведінку. “Голоси: проєкт підтримки дитячого читання”. Автори цього проєкту прагнуть популяризувати дитяче читання для вінницьких родин й освітян у форматі лекторію й читанок сучасної української літератури для дітей. “ДІЛИ еко фест”. Мета проєкту – підвищити рівень екологічної свідомості вінничан за допомогою методів неформальної освіти та арт-практик, а також об’єднати представників влади, бізнесу, науки, медіа та громадянського суспільства з метою покращити їх комунікацію та сформувати спільне бачення та план дій щодо того, як реагувати на екологічні проблеми в Вінницькому регіоні “Зірки поруч: власний приклад, натхнення, емоційна підтримка”. Мета проєкту – зменшити рівень негативного впливу наслідків пандемії на емоційний стан молоді та жінок з інвалідністю, членів їх родин через популяризацію прикладу видатних людей міста, що нададуть практичні поради конструктивної поведінки у ізоляції та самоізоляції. “Єдність в різноманітті” - у рамках цього проєкту хочуть покращити інтеркультурну комунікацію учнів закладу та громади міста шляхом проведення освітніх тренінгів з теми «Міжкультурний діалог» та культурного заходу «День інтеркультурності» на базі школи №26 із залученням представників національних спільнот та волонтерів Євросоюзу.  «Молодь – громада – влада». Мета цього проєкту – подолання інертності студентської молоді, формування особистісних і громадянських цінностей шляхом проведення дев’яти інтерактивних заходів та ознайомлення з діяльністю органів місцевого самоврядування для студентів закладів вищої освіти м. Вінниця.

Голосування триватиме до 11 квітня. Проголосувати за проєкт можна за ЦИМ посиланням. Для цього потрібно обрати проєкт, натиснути "Проголосувати", ввести свій номер телефону та отримати смс з кодом. 
 



Переглядів: 2804
Поширень: 0

Останні новини