На Європейській площі створили новий 3D-малюнок 

На Європейській площі створили третій 3D-малюнок. Показуємо, як виглядає нове зображення. 

Спочатку біля Вежі був зображений 3D-водоспад, згодом — підземелля. Ці малюнки радували вінничан не один рік. 

У 2021 році напередодні Дня Незалежності зображення кардинально оновили. Тепер на площі зображена вода, у якій відображається додатковий нижній поверх вінницької вежі. Цей 3D-арт створили в рамках проекту VIN-ART-CITY. 

Історична довідка: 

Водонапірна вежа — історична споруда на Європейській площі у місті Вінниця, споруджена 1912 р. Використовувалась як оглядова вежа та каланча. З 1985 року реконструйована та виконує функцію музею. Статус пам'ятки місцевого значення має від 17 лютого 1983 року. Від 2000 року, згідно із рішенням міської ради, вежа внесена до переліку міської символіки. 

У 1912 році за проектом Григорія Артинова в центрі міста була зведена водонапірна вежа, що поєднувала функції пожежної каланчі, для цілей якої був пристосований верхній ярус. 

Перший водогін у Вінниці, роботу якого забезпечувала башта, мав протяжність 1,3 км та продуктивність 600 м3 на добу. Живлячись водами Південного Бугу, він по залізних трубах через кумбарські насосні станції постачав її, вже відфільтровану та відстояну, через три водорозбірних будки на територію міста. 


Переглядів: 2521
Поширень: 0

Останні новини