У Тульчині стартував триденний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN – 2021». ФОТОРЕПОРТАЖ

Після вимушеної перерви на локдаун, “поверненню опери в Тульчин” раділи як організатори та партнери фестивалю, так і самі артисти. Недарма однією з ключових фраз на відкритті стала “Вічним залишиться лише мистецтво”. На пресконференції перед початком фестивалю організатори повідомили, що місто Тульчин наразі має можливість стати «малою культурною столицею України». Одним із найголовнішим його здобутків є саме «OPERAFEST», який проходить на Вінниччині вчетверте.

Про це повідомляє "Це Вінниця, друже!".

 
«Минулого разу я був вперше у Тульчині і я не міг подумати, що в такому невеликому містечку може бути така масштабна подія класичного мистецтва, особливо опера й балет – це ті жанри, на які люди зазвичай ходять до театру. І вивести виступ на open-air було для нас викликом, але коли ми спробували вийти з насиджених оркестрових ям сюди, нам сподобалося», – зазначив заступник директора-художнього керівника Київської опери Богдан Собуцький.


На території діє фудкорт з овочами та м‘ясними стравами з грилю. А в приміщенні палацу тривають виставка декоративно-прикладного мистецтва «Спадок» та виставка живопису Олександра Шевчука «Едігма».


Сьогодні, 28 серпня, у програмі буде балет “Майська ніч” за мотивами твору Миколи Гоголя, музично-фантастична подорож для дітей “Аліса в країні чудес”, опера “Ярослав Мудрий”, фентезі рок-опера аніме “Орфей та Еврідіка назавжди”.


Переглядів: 3731
Поширень: 1

Останні новини