Етична рада Німеччини заявила, що підтримує обов’язкову вакцинацію 

Сьогодні етична рада Німеччини заявила, що підтримує обов'язкову вакцинацію всього дорослого населення віком від 18 років.

На початку цього місяця керівники країни та федеральних земель попросили організацію надати свою оцінку у той час, як Німеччина бореться із четвертою хвилею пандемії COVID-19.

Про це повідомляє «Українська правда». 

Незначна більшість, 13 з 24 членів ради, висловилися за поширення зобов’язання на всіх дорослих, які відповідають критеріям для вакцинації. 

Більшість, 20 членів, висловилися за розширення вже існуючої вимоги, яка нині поширюється на сфери опіки особливо вразливих людей, на всіх вразливих осіб.

Проте орган заявив, що не приймає застосування насильницької вакцинації.

Рада наголосила, що високі показники вакцинації мають вирішальне значення для переходу до контрольованої епідемічної ситуації, і що зараз ситуація видається особливо важкою.

Водночас рада зазначила, що обов’язкова вакцинація не може приборкати поточну четверту хвилю в короткостроковій перспективі. Так само обов’язкова вакцинація не може бути панацеєю від пандемії.

«Її можна розглядати лише як частину комплексної, заснованої на доказах, диференційованої та перспективної загальної стратегії пандемії», – йдеться у заяві.


Переглядів: 2767
Поширень: 0

Останні новини