До Дня Героїв Небесної Сотні вінницькі школярі підготували виставку «Небесна варта нашої свободи»

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної пройшов Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. Захід четвертий рік поспіль організовує департамент освіти Вінницької міської ради. Мета фестивалю - популяризувати українське мистецтво, розвивати творчо обдаровану молодь та формувати почуття шанобливого ставлення до України та подвигу Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Цьогоріч фестиваль передбачав виготовлення інформаційних постерів, панно, лепбуків, які розкривають тему героїзму учасників Революції Гідності. На Патріотичному фестивалі розгорнули мініекспозицію «Максим Шимко». Учні ліцею №13 підготували виставку особистих речей та фотографій Героя. Під час заходу школярі створювали тематичні малюнки, які представили на виставці «Небесна варта нашої свободи».

 

«Вже вчетверте ми проводимо у Вінниці Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. Захід організували до Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначають в Україні 20 лютого. Щоразу ми змінюємо формат фестивалю. Цього року в нас виникла ідея створення інформаційних плакатів і постерів. Коли дивишся на дитячі малюнки, хочеться плакати. Адже за допомогою фарб школярі показали, як глибоко вони переймаються тими подіями та захоплюються героїзмом учасників Революції Гідності. Найголовніше - виховувати в наших дітях почуття патріотизму і вдячності. Кожен, від найменшого до найстаршого, має пам’ятати про подвиг Героїв Небесної Сотні», - зазначила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

 

На Патріотичний фестиваль запросили матір загиблого Героя Максима Шимка Зою Кузьменко.

«Важливо пам’ятати і знати все про наших сучасних Героїв. Завдяки цьому фестивалю, діти дізналися про життя кожної людини, яка загинула на Майдані. Герої, а серед них і мій син Максим Шимко, пішли захищати волю своєї батьківщини. Вони не могли стояти осторонь тих подій. Українці – сильна нація, ми вміємо зібрати свою силу в кулак і дати гідну відсіч ворогу», - каже Зоя Кузьменко.

На завершення фестивалю учасники утворили «Живий ланцюг Гідності» як знак єдності та соборності нашої держави.

 

Довідка:

Максим Шимко – учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України №890/2014 від 21 листопада 2014 року Максиму Шимку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).



Переглядів: 3173
Поширень: 0

Останні новини