Понад 200 дітей-переселенців приєдналися до навчання у вінницьких школах

На 22-й день опору України російським військовикам у Вінниці ситуація спокійна. Місто перелаштовується на роботу в умовах воєнного стану. Це стосується і навчання дітей у школах.

З понеділка, 14 березня, всі школи Вінницької міської територіальної громади відновили освітній процес у дистанційному форматі. Як розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, графік навчання може змінюватись. Уроки починаються не раніше 9-ої ранку.

“Графік занять гнучкий, включає 3-4 уроки на день із дотриманням умов воєнного стану та з урахуванням наявної кількості педагогів у закладі. У разі повітряної тривоги уроки призупиняються і відновлюються після сигналу відбою тривоги”, - розповіла Оксана Яценко.

У Вінниці зараз чимало сімей-біженців з різних міст України, серед яких є й діти. Для них теж створили можливість дистанційного навчання. Наразі до освітнього процесу у Вінницькій МТГ доєдналась 201 дитина з інших населених пунктів України.

“Це діти, що змушені були тимчасово змінити місце проживання та приїхали до Вінниці. Зараз навчання як ніколи важливе для соціалізації, налагодження комунікації з однолітками і психологічного стану дітей”, - додає Оксана Яценко.

Реєстрація до школи внутрішньо переміщених дітей здійснюється за заявою одного з батьків, після чого учні можуть бути зараховані до школи, яка найближче знаходиться до місця їхнього теперішнього перебування.

Також у Вінницькій МТГ працює п'ять чергових дитячих садочків у різних районах міста. Чергові заклади дошкільної освіти функціонують з дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану та приймають дітей з інших дитячих садків.

Працюють чергові садочки з 9:30 до 18:30 за адресами:
• КЗ «ДНЗ № 3 ВМР» (вул. академіка Ющенка,14), тел. 65-55-03 • КЗ «ДНЗ № 30 ВМР» (вул. 600 річчя, 8) тел. 56-08-63, 56-01-03
• КЗ «ДНЗ № 10 ВМР» (вул. Баженова, 30-А), тел. 56-17-15
• КЗ «ДНЗ № 38 ВМР» (вул. Ю. Смирнова, 6-А), тел. 68-60-07
• КЗ «ДНЗ № 26 ВМР» (вул. Київська, 144), тел. 61-19-42

“До чергових садочків приймаються діти, які раніше відвідували садочки. Для цього потрібно свідоцтво про народження дитини, заява та паспорт одного з батьків. Умова прийняття до чергового закладу - це батьки, які працюють на даний час”, - додала директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.


Теги: навчання

Переглядів: 2642
Поширень: 0

Останні новини