В Україні призупиняють свою діяльність 11 політичних партій

В Україні на час воєнного стану призупиняють діяльність низки політичних партій проросійського та лівого спрямування, зокрема, через зв’язки окремих політсил з російською федерацією. В переліку тимчасово заборонених партій – “Опозиційна платформа – за життя”, “Партія Шарія”, “Наші” тощо. Усього в переліку 11 політичних сил.  

Про це повідомив Володимир Зеленський під час свого звернення та йдеться на сайті Офісу Президента.

Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол чи на колаборацію, не матиме успіху. Але отримає жорстку відповідь. І тому Рада національної безпеки і оборони України вирішила… Враховуючи повномасштабну війну, розвʼязану Російською Федерацією, та звʼязки деяких політичних структур з цією державою, призупиняється будь-яка діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. […] Міністерству юстиції доручено невідкладно вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій, – йдеться в зверненні Зеленського та на сайті ОП.

Загалом, до списку потрапили наступні політсили: “Опозиційна платформа – За життя”, “Партія Шарія”, “Наші”, “Опозиційний блок”, “Ліва опозиція”, “Союз лівих сил”, “Держава”, “Прогресивна соціалістична партія України”, “Соціалістична партія України”, партія “Соціалісти” та “Блок Володимира Сальдо”.

Нагадаємо, нещодавно фракція політичної партії “Опозиційна платформа — За життя” у Вінницькій обласній раді вирішила саморозпуститися. Про причини саморозпуску не повідомлялось.


Теги: політика

Переглядів: 2766
Поширень: 1

Останні новини