Вінницький центр реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк працює у посиленому форматі

Калина, золота пшениця та мирне небо, власні кордони та заклики припинити війну – такі малюнки підготували учні вінницьких шкіл для спільної з литовськими дітьми колекції патріотичних альбомів. Ще на початку квітня у ВМТГ надійшла гуманітарна допомога з литовського міста-побратима Паневежис. Окрім продовольства, засобів гігієни та медичних витратних матеріалів, у пакунках були й подарунки для маленьких українців – старт творчої ініціативи.

«Цю ідею запропонували учні початкових класів Паневезької міської громади. Перші сторінки цих альбомів діти заповнили самостійно – присвятили її українській тематиці. У Вінниці до ініціативи долучилися учні загальноосвітніх закладів, вихованці Палацу дітей та юнацтва, а також дітки-переселенці з інших регіонів України, які проживають у гуманітарних центрах тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, що розташовані у професійно-технічних навчальних закладах Вінницької громади», - розповідає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Одна з учасниць цього творчого проєкту, учениця Вінницького гуманітарного ліцею №1 ім. М. І. Пирогова Анна Шагінян зізнається, що творчість у такий важкий час – один із можливих засобів відволіктися від страшних реалій.

«Дякую дітям з Литви за підтримку моєї України, яку вони висвітлюють через малюнки! Мені, справжній українці, боляче усвідомлювати, що на рідній землі йде війна. Малювання мене заспокоює, тому все частіше я зараз малюю. Я пишаюсь нашою країною і вірю в Перемогу!» - каже дівчинка.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко додає, що готову колекцію згодом зможуть побачити всі охочі.

«Створення колекції дитячих патріотичних малюнків є своєрідною акцією єднання українського та литовського народів. Колекцію альбомів патріотичних малюнків дітей Вінницької громади та литовського Паневежиса ми передамо у Музей Вінниці, щоб наступні покоління могли побачити та відчути той біль, смуток та разом з тим гордість юних сердець за нашу країну», - зазначила Оксана Яценко.



Переглядів: 3328
Поширень: 1

Останні новини