Коли у вінницьких школах завершиться навчальний рік?

Цей навчальний рік однозначно відрізняється від попередніх. Оскільки діти закінчують навчання в умовах воєнного часу, в усіх закладах освіти Вінницької МТГ вирішили, що останній дзвоник відбудеться на початку літа - 3 червня.

Документи для школярів по закінченню дев'ятого та одинадцятого класів уже замовили. Попередньо, отримати їх можна з 10 червня, повідомляють у департаменті освіти Вінницької міської ради.

"2021-2022 навчальний рік закінчується в онлайн форматі, наразі проходить підсумкове оцінювання учнів. Це вимагають реалії воєнного часу, ознакою якого є і діти з числа ВПО, що долучились до навчання в школах громади, на сьогодні їх нараховується 1081 дитина," - говорить директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Передбачити в якій формі буде відбуватися навчання у майбутньому навчальному році поки складно, – додає Оксана Яценко. Втім набір у перші класи вже триває.

“Зараз ми не можемо передбачити, в онлайн чи офлайн-форматі проходитиме навчання у новому навчальному році. Про це поки що рано говорити. Зараз триває прийом документів до перших класів, маємо вже понад 3500 тисяч першачків, з яких 36 - це діти з родин ВПО. Прийом документів триватиме по 31 травня включно", - зазначила Оксана Яценко.

Нагадаємо, цьогоріч Міністерство освіти і науки своїм наказом відмінило державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев'ятих та одинадцятих класів, і, як відомо, ЗНО теж замінено на мультинаціональний тест. Він містить 60 питань.



Переглядів: 2298
Поширень: 0

Останні новини