У Вінницькому музеї М.М. Коцюбинського відбувся благодійний фотовернісаж

На території Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського сьогодні відбувся фотовернісаж «Україна – це я». Присвячено цю подію до Дня вишиванки та Всесвітнього Дня музеїв.

«У День вишиванки працівники нашого колективу завжди одягають вишиванки. В цьому році ми вирішили провести благодійний фотовернісаж «Україна – це я» на підтримку Чернігівського музею-заповідника Михайла Коцюбинського та Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди. Адже ці заклади постраждали від обстрілів. Ми поставили скриньки для збору коштів», - розповіла директорка музею Лариса Кравченко.

У саду музею всі охочі робили фотографії, було багато локацій для гарного фотопортрету. Професійні фото робили фотохудожниці – Олена Іванова та Руслана Семенчук.

«Я прийшла сюди з дітьми, щоб вони бачили й знали, що таке вишиванка, що таке - українець!», – каже мешканка Вінниці пані Світлана.

Також на фотовернісаж прийшов вінничанин Микола: «Дуже приємно бачити вінничан та гостей міста у вишиванках. Адже національне вбрання – це наш генетичний код, наша історія, наше майбутнє».

Відвідувачі та організатори акції відмітили одну спільну рису у всіх – це посмішка на обличчі. Всі охочі зробили внесок на підтримку музеїв, що постраждали від російської агресії.

«У мене з вишиванкою пов’язані теплі дитячі спогади. Хочеться, щоб діти знали наші традиції та примножували їх. Лише усвідомленням значення нашої української культури ми робимо наше життя краще», – розповіла пані Тетяна.



Переглядів: 2004
Поширень: 0

Останні новини